«Μνημείο ανθρώπινης βλακείας»

Μια ρηξικέλευθη πρόταση για τα σιντριβάνια της πλατείας Ωρολογίου έκανε ο ανεξάρτητος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου, κατά τη συζήτηση θέματος σχετικά τον φωτισμό της πλατείας και τον καθαρισμό του σιντριβανιού.  

Όπως πρότεινε ο κ. Ασλάνογλου, το σιντριβάνι δεν πρέπει να συντηρηθεί ή να τροποποιηθεί, για να παραμείνει ως «μνημείο ανθρώπινης βλακείας», σχολιάζοντας έτσι καυστικά την συγκεκριμένη κατασκευή.

Για την ιστορία, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεόδωρος Θεοδωρίδης σημείωσε σχετικά πως όσο υπάρχει η «γλίτσα» στις πέτρες που βρίσκονται μέσα του, όποια προσπάθεια καθαρισμού είναι ανώφελη.

Η λεπτομέρεια; Καμία αλλαγή ή παρέμβαση δεν επιτρέπεται να γίνει πριν παρέλθει η 5ετία από την παραλαβή του έργου της ανάπλασης της πλατείας…

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/12, 8:07 π.μ.

    Και για πιο λόγο δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή ή παρέμβαση πριν την παρέλευση 5ετιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι επειδή έγιναν με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και - υποτίθεται - μπήκε αυτός ο όρος για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκριθείσες μελέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/1/12, 9:06 π.μ.

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5ΕΤΙΑ ΞΥΛΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΕΟ!!!!!?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/1/12, 10:50 π.μ.

    Αφου το θεμα ειναι προφανες, γιατι δεν κινειται καποιος αρμοδιος να αναζητησει ευθυνες? Δηλαδη με ποιο δικαιωμα καποιοι φορτωσαν στις πλατες της σημερινης γενιας αλλα και των επομενων αυτο το κατασκευασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο! Είναι κατ' αρχήν οι συντάκτες της μελέτης (ο Θεός να την κάνει) που είναι Βεροιώτες και δεν είναι πρώτη φορά που ασελγούν στην πόλη. Έργο κάποιων απ' αυτούς είναι και οι περίφημες ΖΟΕ της ΕΠΑ που τόση υπανάπτυξη έφεραν στην πόλη και τόσα πολλά χρήματα στις τσέπες ωρισμένων ιδιοκτητών στις "εξαιρεθείσες" περιοχές. Είναι και οι Δημοτικοί Σύνβουλοι της παρέας Σκουμπόπουλου που ψήφισαν (μόνον αυτοί) την κατασκευή του έργου! Και βέβαια αυτοί που το εκτέλεσαν, Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές της Υπηρεσίες που απ' ότι φαίνεται μόνο τεχνικές δεν είναι. Αλλά θα μου πείτε, εδώ οι ίδιοι (τεχνικοί της υπηρεσίας) πλήρωσαν για έργα που δέν έγιναν, γι αυτό που τουλάχιστον έστω και στραβό έγινε, θα τους κατηγορήσουμε;
    Αλήθεια, γνωρίζει κανείς με τί ποινές "τιμωρήθηκαν" οι επιβλέποντες του έργου "Σέλι - 'Ανω Σέλι" και "Κολυμβητήριο" για τα εκατομμύρια που ζημιώθηκε ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/1/12, 11:32 μ.μ.

    Για να εξηγήσω τη λογική όλων των δημοτικών αρχών που έζησα απο κοντά ήταν "ας πάρουμε ότι έργο κυκλοφορεί στον αέρα. Να φανεί έργο με τζάμπα λεφτά και ας μη δουλέψει ποτε!".. Να ήταν μόνο τα χρήματα της πλατείας? Πείτε μου ποίο ποσοστό απο τα επιδοτούμενα έργα το χρειαζόμασταν πραγματικά? 10% το πολύ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν να πάρουν χρήματα οι εργολάβοι και οι μεγαλοπρομηθευτές και ίσως και οι τοπικοί κάθε είδους επιτήδειοι (τοπικοί άρχοντες, μεσάζοντες, υπάλληλοι). Τελικά πολλοί τα φάγανε, αν όχι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/1/12, 9:02 π.μ.

    ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΕΦΑΓΑΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΛ.ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΕΣ ΣΟΣΙΟΛΑΡΠΑΚΤΗΚΕΣ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο