Αναίρεση καταδίκης Ψωμιάδη από Άρειο Πάγο - Αναπέμπεται στο Εφετείο η υπόθεση

Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Και αυτό το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, σε εκδήλωση κοπής πίτας του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που έγινε στο «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι.  

Όπως έγινε γνωστό, οι αρεοπαγίτες που δίκασαν την υπόθεση, ακολουθώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, έκριναν ότι οι δυο καταδικαστικές εφετειακές αποφάσεις δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και τις αναίρεσαν, παραπέμποντας την υπόθεση να δικαστεί και πάλι στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από άλλους, όμως, δικαστές, εκτός αυτών που τον δίκασαν την πρώτη φορά.

Ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αποφάσεις 943-944/2011) σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

Με πληροφορίες από εφημ. "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/12, 6:57 μ.μ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΤΟΧΗ" ΚΑΙ ΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ,Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ , ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΙΣΤΕΤΩ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΤΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο