Καταστηματάρχες και Αστυνομικός Δ/ντής στον Δήμο Βέροιας για τις διαρρήξεις

«Να τηλεφωνούν οι πολίτες χωρίς αναστολές στο 100 όταν παρατηρούν κάτι ύποπτο»

Σύσκεψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, με θέμα τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας της Βέροιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Δημήτριος Παπαχρήστου, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Τσιλογιάννης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Μάριος Σταματίου και οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών αργυροχρυσοχοΐας κ. Χαράλαμπος Πελεκίδης, κ. Μωυσής Καραπεϊδης και κ. Γιώργος Καλιαμάνης. 
Οι καταστηματάρχες έθεσαν το πρόβλημα των τριών πρόσφατων διαρρήξεων στα καταστήματά τους και ζήτησαν μεγαλύτερη προστασία από την Αστυνομία σε επίπεδο περιπολιών αλλά και σε επίπεδο πρόληψης. Η Δήμαρχος ζήτησε από τον Αστυνομικό Δ/ντή να προτείνει τρόπους που θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν τους επίδοξους διαρρήκτες. 
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας παρέθεσε στοιχεία σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής και ζήτησε στο επίπεδο της πρόληψης, τη βοήθεια και τη συνεργασία των πολιτών, κατοίκων και καταστηματαρχών οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν τα ύποπτα άτομα που περιφέρονται στην περιοχή γύρω από τα καταστήματά τους και τις οικίες τους, καλύτερα από τον καθένα λόγω της καθημερινότητας που βιώνουν στους χώρους τους. 
Ζήτησε μάλιστα να τηλεφωνούν οι πολίτες χωρίς αναστολές στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης με αριθμό κλίσης 100, όταν έχουν κάποιες ενδείξεις ύποπτης συμπεριφοράς, ώστε η αστυνομία να είναι σε θέση να λαμβάνει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα. 
Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου μίλησε για τη δυνατότητα ενδεχόμενης χρίσης ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης των καταστημάτων τους. Η κ. Δήμαρχος ακούγοντας τους παραβρισκόμενους, συμφώνησε με την πρόταση του Αστυνομικού Δ/ντή, σχετικά με τη βοήθεια των πολιτών και πρότεινε να ετοιμάσει ο Δήμος σχετική έκλυση, ενώ ζήτησε τη στενότερη συνεργασία καταστηματαρχών αστυνομίας ακόμη και με προσωπικές συναντήσεις τους, με στόχο την συλλογή στοιχείων σχετικών με το πρόβλημά τους, καθώς το αντικείμενο που εμπορεύονται είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και πολύπλοκο. 

Γραφείο  Τύπου Δήμου Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/1/12, 9:47 μ.μ.

    ΒΕΝΖΙΝΗ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ 100 Η ΟΧΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΘΑΨΑΝ.ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ -ΕΝΑΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο