Εκοιμήθη ο Ναουσαίος Επίσκοπος Νικοπόλεως Πέτρος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα (31/1) ο επίσκοπος Νικοπόλεως (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κυρός Πέτρος, ο οποίος καταγόταν από τη Νάουσα και στην οποία πόλη έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό της Παναγίας Ναούσης την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ., προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.  

Ο Επίσκοπος Νικοπόλεως γεννήθηκε το 1929 στη Νάουσα, ενώ το 1963 χειροτονήθηκε διάκονος και υπηρέτησε στη Νάουσα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.
Το 1964 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, ενώ έλαβε και τον βαθμό του αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε στη Νάουσα και στην Αμερική, ιδιαίτερα στον Καναδά επί 25 έτη. Την ελληνορθόδοξη διασπορά υπηρέτησε και ως πρωτοσύγκελλος στην Αλγερία.

Το 2001 εκλέχτηκε και χειροτονήθηκε επίσκοπος Ζάμπιας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Μετά την παραίτησή του από την Ζάμπια, λόγω υγείας, έλαβε τον τίτλο Νικοπόλεως, τον οποίο και διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

(Την είδηση της κοίμησης του μακαριστού επισκόπου μας την έδωσε ο ηγούμενος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου - Σκήτης Βεροίας, Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς, τον οποίο και ευχαριστούμε. 
Ανακοίνωση για την κοίμηση του Επισκόπου εξέδωσε το μεσημέρι και η Μητρόπολη Βεροίας)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο