Ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο με 199 ναι, 74 όχι και 5 παρών - Πάνω από 50 έφτασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

«Επαρκές» ως προς τον αντίκτυπο που θα έχει προς τους διεθνείς πιστωτές αλλά και τις αγορές, κρίνει, το Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη του αντίδραση, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η οποία κατέστησε νόμο του κράτους με 199 θετικές ψήφους το νέο μνημόνιο επιφέροντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στην κοινοβουλευτική ανθρωπογεωγραφία με 43 διαγραφές... «αντιφρονούντων» βουλευτών.  
Νόμος του κράτους με 199 «ναι» το μνημόνιο - Τσουνάμι διαγραφών στα κόμματα  

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορία όπως τα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος και επί 278 ψηφισάντων Βουλευτών

Επί της αρχής
Ναι: 199
Οχι, 74
Παρόντες δήλωσαν 5 βουλευτές
Επί του άρθρου 1
Ναι: 190
Οχι: 83
Παρών: 5
Επί του άρθρου 2
Ναι:201
Οχι: 74
Παρών: 3
Επί του άρθρου 3
Ναι: 199
Οχι: 74
Παρών: 5
Επί του άρθρου 4
Ναι: 202
Οχι :74
Παρών: 2

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο προεδρείο της Βουλής έφθαναν οι επιστολές των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, με τις οποίες οι δύο πρώτοι διέγραφαν από την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους όσους βουλευτές καταψήφισαν το μνημόνιο, ο δε κ. Καρατζαφέρης τους 2 βουλευτές που το υπερψήφισαν.

ΠΑΣΟΚ: 22 διαγραφές

Ο κ. Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.

Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:

    Βάσω Παπανδρέου
    Σπύρος Κουβέλης
    'Αννα Βαγενά
    Λούκα Κατσέλη
    Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
    Λάμπος Μίχος
    Μαρία Κυριακοπούλου
    Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος
    Βασίλης Τόγιας
    Γιώργος Κασάρας
    Κυριακή Τεκτονίδου
    Χάρης Καστανίδης
    Χρήστος Κατσούρας
    Γιάννης Μιχελογιαννακης
    Θόδωρος Παραστατίδης
    Αλεξάνδρος Αθανασιάδη
    Γιώργος Παπαμανώλης
    Οδυσσέας Βουδούρης
    Τσετίν Μάτατζιν
    Ηλίας Θεοδορίδης
    Γιάννης Αμοιρίδης
    Χρήστος Μαγκούφης


Σύμφωνα με πληροφορίες,οι υπόλοιποι 9 που διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους διατάξεις του ν/σ θα κληθούν σε απολογία με ισχυρό ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές. Πριν από την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας διεγράφησαν οι εξής 20:

    Έλενα Κουντουρά
    Ελίζα Βόζεμπεργκ
    Δημήτρης Σταμάτης
    Κωνσταντίνος Παπασιώζος
    Γιώργος Βλάχος
    Μιχάλης Γιαννάκης
    Μαργαρίτης Τζήμας
    Τσαμπίκα Ιατρίδη
    λέξανδρος Δερμετζόπουλος
    Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
    Μανώλης Κεφαλογιάννης
    Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
    Ζήση Τζηκαλάγια
    Χρήστος Ζώης
    Σπυρίδων Γαληνός
    Παναγιώτης Μελάς
    Γεώργιος Καρασμάνης
    Θεόφιλος Λεονταρίδης
    Αναστάσιος Καριπίδης
    Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά
    Γεώργιος Βαγιωνάς

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην εν λόγω Επιτροπή τους ως άνω παραπάνω βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πλην μέλος τςη ΝΔ Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τη Νέα Δημοκρατία».

ΛΑΟΣ: Εκτός Βορίδης Γεωργιάδης
Τους βουλευτές Μ. Βορίδη και Α Γεωργιάδη που υπερψηφισαν το νομοσχέδιο, έθεσε εκτος κοινοβουλευτικής ομάδος του ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ημαθία

Οι τέσσερις βουλευτές Ημαθίας ψήφισαν "ναι" επί της αρχής και σε όλα τα άρθρα.

Με πληροφορίες ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/12, 11:46 π.μ.

    ρε πρασινοφρουροι!εεεε πρασινοφρουροι!!ναι σε ολα!!!!για οσους βιαστηκανε να πανηγυρισουν,καραμνημονιακοι οι βεροιωτες βουλευτες,και απο δω και περα οταν θα πεινανε τα παιδακια σας,οταν οι νεοι σας δεν θα βρισκουν δουλεια και θα ξενιτευονται εσεις να πατε να τους ξαναψηφισετε σαν ζωα που ειστε!!!!!και σεις στο inveria να ξαναγραφετε φανφαρισμους για το ποσο νοιαζονται και βοηθουνε τους βεροιωτες οι τοπικοι βουλευτες,σας παρακαλω ξαναγραψτε για τους βεροιωτες βουλευτες που ψηφισαν ναι σε ολα και σκλαβωσανε την ελλαδα για 40 με 50 χρονια μπροστα,σας παρακαλω inveria ξαναβαφτιστε το ψαρι κρεας και στις προεκλογικες αβερτα η διαφημιση και η προπαγανδα και το πλησιμο εγκεφαλων υπερ των μνημονιακων βουλευτων,ζητω οι καραμνημονιακοι βεροιωτες βολευτες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/12, 12:18 μ.μ.

    Κάνεις λάθος. Ο κ. Σιδηρόπουλος κυκλοφορούσε αμέριμνος προ 20αημέρου στην πόλη τς Βέροιας και οι ιθαγενείς τον ανέχονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 12:18 μ.μ.

    Όλοι οι βουλευτές κυκλοφορούν στην Ημαθία (όσοι είναι εδώ), τώρα αν είναι αμέριμνοι ή όχι, είναι άλλο θέμα. Τώρα, γιατί είναι ιθαγενής κάποιος που αφήνει κάποιον να κυκλοφορεί και δεν είναι κάποιος που καίει, για παράδειγμα, εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.

    Ανώνυμε 11.46 π.μ.

    Νομίζω πως δίνετε το δικαίωμα σε αναγνώστες ή σχολιαστές μας να εκφράζονται όπως αυτοί θεωρούν σωστό. Δηλαδή τι; Ένας ανώνυμος σχολιαστής θα απαγορεύσει σε κάποιον άλλο να εκφράζει την άποψή του;
    Όπως θα έπρεπε να ξέρετε, τα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα το σύνολο του ΙnVeria, όπως ισχύει σε όλα τα ΜΜΕ (παραδοσιακά και μη).

    Γενικό σχόλιο: Ναι στην αγανάκτηση (όλοι μας είμαστε), όχι στις ακρότητες και τους χουλιγκανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nicos Basiliadis13/2/12, 2:05 μ.μ.

    Οι πράξεις του ανθρώπου χαρακτηρίζουν το ποιόν τους , αυτό που κάναν κατά την γνώμη τους σωστό (μιας και εάν έλεγαν όχι θα έχαναν την θέση απο το μαγαζί-βουλή γιατί ακόμα νομίζουν ότι θα βγούν στις επόμενες εκλογές ) για τον απλό λαό είναι λάθος διότι αυτό σημαίνει μισθό με 450 ευρώ , μείωση στις συντάξεις, κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων , αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ απο το νέο μνημόνιο και υπαγωγή της χώρας στο Αγγλικό δίκαιο φθάνοντας τον απλό πολίτη στα σαγόνια των εκάστοτε καρχαριών ξένων και εγχώριων αλλά για τους κυρίους οι οποίοι είναι πλήρως εξασφαλισμένοι δεν τους νοιάζει και το έχουν αποδείξει πάμπολες φορές απο το πιο απλό (βουλευτής παρκάρει παράνομα το πολυτελές όχημα του πάνω στο πεζοδρόμιο για να είναι κάτω απο το γραφείο του και φυσικά κανένας δεν τον αγγίζει ) μέχρι και το πιο ακραίο ( παρεμβάσεις σε υπηρεσίες ) δείχνει την ανισότητα μεταξύ απλού πολίτη και βουλευτή. Θα μου πείτε είναι προτιμότερο να χρεωκοπήσουμε ? Η απάντηση είναι ότι εάν λέγανε το ΟΧΙ σαφώς υπήρχε περίπτωση να χρεωκοπήσουμε αλλά σε μερικά χρόνια θα μπορούσαμε να είμαστε πάλι στα πόδια μας το τραγικό είναι ότι με τον ειδικό λογαριασμό που σχεδιάζουν οι εταίροι μας είναι ότι εάν δεν τηρήσουμε τα όσα λέμε στο μνημόνιο τότε δεν θα εκταμιευτούν τα λεφτά και σε αυτήν την περίπτωση χρεοκοπούμε αλλά όλη η δημόσια περιουσία και ο πλούτος της χώρας είναι στα χέρια των δανειστών καταδικάζοντας τη όποια προσπάθεια ανάκαμψης και υποδουλώνοντας το λαό αλλά αυτό οι βουλευτάδες μας δεν το σκέφτηκαν . Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι το κακό και το χειρότερο και ανάλογα να διαλέγεις και όχι να λές αυτό που σου λένε απο το μαγαζί στο οποίο βρίσκεσαι οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν την γνώμη του λαού τα τελευταία χρόνια αυτήν τους την ιδιότητα την κατάργησαν και έτσι και ο λαός στις επόμενες εκλογές θα τους καταργήσει και αυτός . Η Παναγια μαζί μας για τα όσα δεινά θα έρθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δικοί μας βουλευτές, είπανε ΝΑΙ στο Μνημόνιο και θα τους ξαναψηφίσουμε; Γιατί;Ως πότε;

    Να κόψουν την αλλαζονική συμπεριφορά μερικοί...''σιγά μη φοβηθούμε'' είχε πει συγκεκριμένος βουλευτής πριν την παρέλαση!!!

    Να αρχίσουν να μας φοβούνται,να μας τρέμουνε επιτέλους! 'Ισως και γίνουν πιο υπεύθυνοι και αναλάβουν τις ευθύνες τους αν και τώρα είναι αργά..

    Εγώ αν δω τα παιδιά μου να πεινάνε δεν ξέρω σε ποιο βουλευτή θα ξεσπάσω.Στα άκρα θα φτάσουμε, αν ζήσουμε ακραίες καταστάσεις.

    Τουλάχιστον να μην είναι τόσο προκλητικοί!Να έκοβαν απο την αρχή, στο μισό τουλάχιστον τους βουλευτικούς μισθούς και συντάξεις,επίσης να έδιναν πίσω τα χρήμματα τα πολιτικά λαμόγια...Αλλά τίποτε, όλες οι συνέπειες πάνω μας και αυτοί περπατάν καμαρωτοί στο δρόμο!!!

    Αυτοί είναι οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι αυτοι θα πληρώσουν κάποια στιγμή...αλλά φοβάμαι τον τρόπο, καθώς συσωρεύεται η λαική οργή...

    Πότε θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους; Πότε θα φοβηθούν την οργή του λαού;
    Μόνο η ψήφος μας προς το παρόν μπορεί δυναμικα να εκδηλώσει την οργή μας και να μην τους ξαναδούμε στα μάτια μας.
    Αλλά εδώ ξέχασα,είναι Βέροια, τα συμφέροντα και οι βολεμένοι, ακόμα τους προσκυνάνε...Οπότε, ως πότε θα ανέχονται οι νεώτεροι αυτοί τη σκλαβιά; Μήπως πρέπει ν' αρχίσουν να φοβούνται και οι ψηφοφόροι τους, αυτοί που μας τους επιβάλλουν με κάθε τίμημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/2/12, 7:54 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ 4 ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ,ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΡΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ,ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΓΛΕΝΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ..ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/2/12, 10:19 μ.μ.

    inveria ο 11 46 ειμαι,βασιλη με λενε,ως λογικος ανθρωπος δεν μπορω να δεχτω να με κοροιδευουν οι πολιτικαντιδες,να με κλεβουν,να κλεβουν απ τους σιμπολιτες μου,να βλεπω φιλους να αυτοκτονουν η να τρελαινονται απ τα χαρατσια,να χανουν δουλειες,γιατι αραγε?θελω να τους ξαποστειλω μια ωρα αρχιτερα καταψηφιζοντας τους στις επομενες εκλογες αλλα οταν ακουω τον γερμανοφασιστα ο οποιος κανει κουμαντο στην ελλαδα οτι θα κανουμε εκλογες μονο οταν αυτοι αποφασισουν,οχι εμεις,οχι οι πολιτικαντιδες,δηλαδη αυτο μπορει να παρει 3-5 χρονια,οχι την σημερινη παπαρια που ειπε ο κυβ.εκπροσωπος για εκλογες τον απριλιο,αφου τον ιουνιο προβλεπονται νεα μετρα,καινουριο μνημονιο,δηλαδη 3-5 χρονια θα ζουμε υποχειρια των ουνων και των τοκογλιφων με εξοδο 30-40 χρονια,που την σωσανε την ελλαδα?οταν λυποθυμανε παιδακια στους δρομους και τα σχολεια?οταν 25 τοις εκατο ελληνες πολιτες ζουνε κατω απ το οριο της φτωχιας?οταν επιθετικα πετουνε τουρκικα μαχητικα και παρενοχλουνε τους κατοικους των νησιων μας?οταν μας πηρανε την μακεδονια?ποτε την σωσανε οι πολιτικαντιδες την ελλαδα? οσο για τον κυριο βολευτη που αναφερθηκε αλλος ανωνυμος,ειναι γνωστη η δραση του συγκεκριμενου βολευτη. θελω να αναφερθω στα απομνημονευματα του γερου του μωρια,δεν καθησαμε να μετρησουμε ποσα τουφεκια εχουμε,ποσα τροφιμα,ποσο στρατο εχουμε,μα μονο πηραμε την αποφαση για ξεσηκωκο.και τωρα εν ετη 2012 που εχουμε χουντα τι πρεπει να κανουμε?να καθησουμε στους καναπεδες η να ξεσηκωθουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/2/12, 2:06 π.μ.

    Αγαπητέ Blackmag84 μπορώ να σε πληροφορήσω με πάσα βεβαιότητα ότι ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σιδηρόπουλος απολάμβανε σήμερα Δευτέρα το ποτάκι του σε κεντρικότατο καφέ της πόλης της Βέροιας, αργά το βραδάκι.

    Και ένας άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι από την Ημαθία δήλωνε προ μηνών ότι στην Αθήνα φοβάται να κυκλοφορήσει ενώ στη Βέροια είναι άνετος και χαλαρός.
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο οι πολιτικοί κυκλοφορούν αμέριμνοι; Οι εργατοπατέρες; Οι κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστές; Οι παρατρεχάμενοι; Οι βολεμένοι (εδώ μιλάμε για χιλιάδες στην Ημαθία); Τα κομματόσκυλα; Οι ψευτοεπαναστάτες στις πλάτες του δημοσίου; Και πόσοι άλλοι που έφαγαν όλα αυτά τα χρόνια; Αυτοί κυκλοφορούν με... ζόρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο