Αναβαθμίζεται από 4θεσιο σε 5θεσιο το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων

Θετική εξέλιξη φαίνεται ότι είχε τελικά η λειτουργία των συγχωνευμένων πέρυσι, μετά κόπων, βασάνων και πολλών διαμαρτυριών, σχολείων Ριζωμάτων - Σφηκιάς και Δασκίου στα ορεινά Πιέρια.
Όπως ανέφερε χθες (22/2) στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης Διονύσης Διαμαντόπουλος, από τις πρόσφατες επισκέψεις που έκανε στα σχολεία, διαπίστωσε ότι τα παιδιά ήταν απολύτως ικανοποιημένα και προφανώς και οι γονείς τους και τα περσινά προβλήματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν.  

Για την επόμενη λοιπόν σχολική χρονιά η Διεύθυνση προτείνει να γίνει 5θέσιο από 4θέσιο που είναι τώρα, αν και δεν θα πληρούνται οι όροι εκ του νόμου, διότι δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό μαθητών.

«Το δικό μας επιχείρημα, είναι ότι, η περιοχή είναι απομακρυσμένη και για λόγους αντισταθμιστικής αγωγής και εκπαίδευσης προτείνουμε να λειτουργήσει 5θέσιο. Κάποιοι εκπρόσωποι της Σφηκιάς ρώτησαν γιατί δεν μπορεί να γίνει 6θέσιο.

Λέμε λοιπόν ότι υπήρχε φόβος εάν το προτείναμε αυτό, να εισπράξουμε ένα βροντερό όχι, εξαιτίας του αριθμού των μαθητών. Έτσι θα το προχωρήσουμε βήμα-βήμα ώστε χρόνο με το χρόνο να το φτάσουμε σε εξαθέσιο» μας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος εκτιμώντας ότι αυτό, με τίποτα δε σημαίνει ότι το σχολείο δε θα λειτουργεί κανονικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο