Διαβάζοντας ιστορίες με την Εύα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Ένα ευχάριστο πρωινό, γεμάτο ιστορίες ντυμένες με μουσική και τραγούδια, πέρασαν οι μαθητές/τριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ και Τ.Υ. ΡΟΜΑ του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ του Ε.ΚΕ.ΒΙ, που πραγματοποιείται στο σχολείο από τον Νοέμβριο του 2011, υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ.  

Αιχμή του προγράμματος αυτού είναι η άμεση εξοικείωση των μικρών μαθητών/τριών με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η Βεροιώτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ.Εύα Ιεροπούλου επισκέφτηκε το 4ο Δ.Σχ. για την τελική φάση υλοποίησης του προγράμματος. Η συγγραφέας αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο τις ιστορίες της «Το μικρό σπίτι της Νίνας» και «Ο άλλος μου εαυτός», πλαισιώνοντας την αφήγηση με την κιθάρα και τα τραγούδια της. Λέξεις, ήχοι, εικόνες πλημμύρισαν το χώρο σαν σε πανηγύρι.

Στο τέλος, οι μικρότεροι μαθητές/τριες της προσέφεραν τις εργασίες τους, ενώ οι μεγαλύτεροι ζήτησαν να τους γράψει αφιέρωση στο βιβλίο της που είχαν ήδη αγοράσει.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στο 4ο Δημοτικό σχολείο τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες .Μακάρι να ακολουθήσουν και μιμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/12, 12:22 π.μ.

    Έχει παρθεί έγγαφη άδεια από τους γονείς των παιδιών για τη δημοσίευση της φωτογραφίας; Υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογρφιών μαθητών εκτός και αν συναινούν γραπτώς οι γονείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο