Το φαινόμενο του υποσιτισμού μαθητών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα 6/2, η επικεφαλής της ΛΑΣ Ιωάννα Σοφρόνωφ και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Γιαννουλάκης έθεσαν το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών, το οποίο δεν είναι έκδηλο ακόμη στην περιοχή μας, όχι επειδή δεν υπάρχει, αλλά επειδή αντιμετωπίζεται από την ίδια την κοινωνία.   

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Σοφρόνωφ πρότεινε να διεκδικήσει ο δήμος ειδικό κονδύλιο προκειμένου να υπάρχουν καθημερινά μικρογεύματα σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Από την άλλη, ο Βασίλης Γιαννουλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εξήγγειλε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλλοπούλου σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την καταρχήν διάθεση 5.000 μικρογευμάτων σε όλη τη χώρα. Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννουλάκης, ήδη πολλοί δήμοι έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ ρώτησε αν ο δήμος Βέροιας έχει κάνει αντίστοιχη αίτηση, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Σχετικά με το θέμα η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Βαρβάρα Σταυροπούλου ανέφερε πως δεν έχουν υπάρξει επίσημες αναφορές για ύπαρξη περιστατικών, σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός από πλευράς του δήμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο