Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Β. Ελλάδα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι αυτοκινητιστές επιλέξουν να κινηθούν σήμερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αφού σε πολλά σημεία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μπορεί ήδη να σημειώνεται άνοδος της θερμοκρασίας, ωστόσο το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία παραμένει ακόμα επικίνδυνο για τους αυτοκίνητες. Στο πλαίσιο αυτό, με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι όσοι επιλέξουν να κινηθούν προς περιοχές των νομών Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης. 

Στον νομό Κιλκίς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιβεβλημένη στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φανού-Σκρά και της επαρχιακής οδού Καστανέρις, Γρίβας και Λιβαδιών. Στη Πιερία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για εκείνους που θα επιλέξουν να κατευθυνθούν στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής Ελατοχωρίου. Στην Πέλλα αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να έχουν όσοι αυτοκινητιστές κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο, πλην των δήμων της περιοχής Γιαννιτσών.

Στα Γρεβενά, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γρεβενά - Βασιλίτσα από το 22ο χλμ έως και το 45ο χλμ, Γρεβενά - Σαμαρίνα από το 22ο χλμ έως και το 54ο χλμ και Γρεβενά -Περιβόλι, από το 21ο χλμ μέχρι και το 43ο χλμ.

Στην Κοζάνη, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Τα δίκτυα της εθνικής και της Εγνατίας Οδού παραμένουν καθαρά από χιόνι. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 10ο χλμ έως και το 28ο χλμ και στο Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 20ο χλμ έως και το 50ο χλμ. Επίσης, στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως και το 30ο χλμ, αλλά και σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας, από το 6ο χλμ έως και το 30ο χλμ.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο