Τελέστηκε η εξόδιος από την ακολουθία του Επισκόπου Νικοπόλεως Πέτρου στη Νάουσα

Την Τετάρτη 1/2/2012, στις 3 μ.μ., τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Νάουσα η Νεκρώσιμος Ακολουθία του Επισκόπου Νικοπόλεως - από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας - κυρού Πέτρου. Της ακολουθίας προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.  

Πριν το ίστατο χαίρε στον μακαριστό ιεράρχη, ο Μητροπολίτης κ. Ιωακείμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοφίλου αλλά αναφέρθηκε και στην απλότητα και ταπείνωση του μακαριστού ιεράρχη.

Τέλος ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος αντιφωνώντας μεταβίβασε τα ειλικρινά συλλυπητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας ο οποίος λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να βρίσκεται στην τελετή, το προηγούμενο βράδυ όμως πήγε στον Ιερό Ναό της Παναγίας που τοποθετήθηκε το λείψανό του και τέλεσε Τρισάγιο.

«Ο μακαριστός πατέρας μας είναι ένα βλαστάρι της μαρτυρικής πόλεώς μας, της Νάουσας, αν και διακόνησε ολόκληρη την ζωή του στην ξενιτιά, χωρίς να υπολογίζει κόπους και δυσκολίες σήμερα η μαρτυρική γη της Νάουσας που τόσο αγάπησε τον δέχεται τιμώμενη από την ιερή σωρό του…» ήταν κάποια από τα λόγια του π. Αρσενίου.

Πλήθος κόσμου προσκύνησε και ασπάστηκε την χείρα του μακαριστού και αγαπημένου ιεράρχη που τόσες πολλές φορές ευλόγησε και συγχώρεσε. Ναουσαίοι αλλά και φίλοι του από διάφορα μέρη της Ελλάδος είχαν να πουν μόνο καλά λόγια, προβάλλοντας την απλότητα της ζωής του, την ανεξικακία του και την αγάπη που έδειχνε σε όλους.

Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο