Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Κριτική για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πέρασμα του χιονιά από τον Δήμο Βέροιας την περασμένη Τετάρτη (1/2) και τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν, ήταν αντικείμενο της αντιπολιτευτικής κριτικής από την παράταξη Τσαβδαρίδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα 6/2.   

Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, όσο και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται σε αυτή, άσκησαν κριτική στον Δήμο Βέροιας και στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μωυσιάδη, καθώς, όπως είπαν, δεν έκαναν καλό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του χιονιά. Από την άλλη, όλοι τους έδωσαν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων και ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικοί.  

Η συζήτηση διεξαγόταν προ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης και ίσως ήταν ο λόγος που το θέμα δεν έγινε αφορμή για περισσότερες κορώνες, ενώ από την άλλη ο αντιδήμαρχος Νίκος Μωυσιάδης απάντησε με στωικότητα πως αυτά τα θέματα δεν ενδείκνυνται για αντιπολιτευτικές μεθόδους. Επίσης, ζήτησε από τους συναδέλφους του που του ασκούσαν κριτική να μην αδικούν την δύσκολη δουλειά που έκαναν όλες αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας παράλληλα πως η αντιπολιτευτική κριτική προς το πρόσωπό του δεν τον αγγίζει προσωπικά. «Για μένα πείτε ό,τι θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να αδικείτε τους εργαζομένους που υπερέβαλλαν εαυτόν και νυχθημερόν ήταν επί ποδός», είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος. Επιπλέον, καυτηρίασε την αντίληψη ορισμένων πολιτών που ήθελαν από ένα φορτωτή ο καθένας στην… αυλή του.

«Να ευχαριστούμε τον καλό Θεό που δεν πάγωσε το χιόνι» είπε ο Αργύρης Γκαμπέσης αναφερόμενος στο θέμα και επικρότησε τις προσπάθειες εργαζομένων του δήμου, όχι μόνο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και πολιτών στον καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων. Επίσης, ο κ. Γκαμπέσης έδειξε αντικειμενικότητα στην κριτική του και επισήμανε κάποιες, κατά την άποψη και βάσει της εμπειρίας του, λανθασμένες κινήσεις στον καθαρισμό του χιονιού, ωστόσο δεν κατηγόρησε συλλήβδην το έργο που παρήχθη, ενώ ζήτησε η πρώτη φάση του χιονιά να λειτουργήσει ως μάθημα για τις επόμενες φορές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο