Η μη επιλογή συγκεκριμένων προσώπων έκανε το ΔΗ.ΘΕ.ΠΕ. να υπολειτουργεί

Το γεγονός ότι δεν προσελήφθησαν μόνο ντόπιοι ηθοποιοί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας επικαλούνται σε επιστολή τους τα αντικατασταθέντα μέλη από το Δ.Σ. της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ουρανία Παρούση - Λίγκα και Υακίνθη Σταμπολή, παραδεχόμενες την απόπειρα παράτυπης παρέμβασης τους στην επιλογή των ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ, επικαλούμενες θέμα εντοπιότητας (και όχι... ικανότητας).  

Τελικά, φαίνεται πως αυτό που είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιώργος Κάκαρης, ότι τα περί μη συνεδρίασης του Δ.Σ. επί ένα μήνα κ.α., ήταν απλώς προσχήματα και τα βαθύτερα αίτια της δημιουργίας "μετώπου" μεταξύ των τριών κυριών που συμμετείχαν στο Δ.Σ. (των δύο που αντικαταστάθηκαν και της μίας που παρέμεινε) ήταν η μη επιλογή συγκεκριμένων προσώπων της αρεσκείας τους, είχε βάση.

Πρόκειται για ένα θέμα που το συζητούσαν πολλοί που γνώριζαν τι γίνεται τους τελευταίους μήνες, το γνώριζαν φυσικά και η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, και στις άτυπες συζητήσεις τους και οι δύο παραδέχονταν πως υπήρχε πρόβλημα (δεν θα αναφερθούμε στους χαρακτηρισμούς που, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Κάκαρης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έγινε η αντικατάσταση, φέρεται να απέδιδε ο κ. Τσαβδαρίδης στις τρεις κυρίες που συμμετείχαν στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

Η επιστολή των αντικατασταθέντων μελών

Χρησιμοποιώντας τις γνωστές βαριές εκφράσεις περί δημοκρατικής ανατροπής, τα δύο μέλη που αντικαταστάθηκαν επειδή δημιουργούσαν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον, αναφέρουν στην επιστολή που μας κοινοποίησαν:

" Για παρέμβασή μας στο έργο του ΚΔ κ Γωνιάδη να διαλέγει τους ηθοποιούς που κρίνει κατάλληλους και αντ αυτών να επιλέξει τους ηθοποιούς της αρεσκείας μας μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22/2/2012 ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕ.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας κος Κάκαρης. Οι ηθοποιοί της αρεσκείας μας είναι οι ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ηθοποιοί που είναι αυτή τη χρονιά και άνεργοι και για 5 ένσημα ανασφάλιστοι. Είναι αυτοί που επί σειρά 15 ετών έδωσαν την ψυχή τους για το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (Μομπαϊτζής, Νικοπούλου, Παπαδόπουλος, κ.ά.)

Στο σύνολο των 7 ηθοποιών που συμμετείχαν στο σχήμα της φετινής παιδικής παραγωγής οι δύο ήταν Βεροιώτες, 4 Θεσσαλονικείς, και ένας με έδρα Αθήνα.

Να μην ξεχνάμε ότι η αείμνηστη Μελίνα δημιούργησε το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ για να απασχολείται σε αυτά πρώτιστα το ντόπιο δυναμικό.

Αυτοί λοιπόν είναι οι ηθοποιοί της αρεσκείας μας και είμαστε περήφανες και για αυτούς και για την θέση μας ως μέλη του ΔΣ να τους υποστηρίζουμε.

Έπρεπε λοιπόν να αντικατασταθούμε γιατί δεν παίρνουμε αποφάσεις κατά παραγγελία.

Γιατί ενώ είναι γνωστό ότι τα τελευταία 6 χρόνια αγωνιζόμαστε ως μέλη ΔΣ για την παράταση των ΔΗΠΕΘΕ η Δημοτική Αρχή προτίμησε να αντιπαρέλθει το ΔΣ που είναι το θεσμικό όργανο λήψης αποφάσεων και να περάσει το θέμα αυτό για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που συνιστά δημοκρατική εκτροπή.

Η καλή λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι διαπροσωπική διένεξη ούτε ενδοπαραταξιακό θέμα. Αφορά όλους τους πολίτες.

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ. Λυπούμαστε πολύ για αυτό.

Τα αντικατασταθέντα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΠΕΘΕ Βέροιας 
Ουρανία Παρούση Λίγκα, Υακίνθη Σταμπολή "

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο