Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις συλλήψεις 29 ατόμων στη Βέροια

Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία στην πόλη της Βέροιας αλλά και σε όλη την Ελλάδα καταδεικνύει την τεράστια απόσταση που χωρίζει τη σημερινή κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό. Ακόμα δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τις εκφράσεις αποδοκιμασίας προς μια ηγεσία που μας οδήγησε στην υποταγή και τη φτώχεια.  

Οι προληπτικές συλλήψεις 29 ατόμων  - που μπορεί να ανήκουν σε χώρους με τους οποίους διαφωνούμε πολιτικά - από την αστυνομία είναι απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική. Προσβάλουν την επέτειο της εθνικής μας απελευθέρωσης   μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις καταγγελίες μας για ένταση της βίας και κατάργησης  δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Η πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να επανακτήσει κατ’ αυτό τον τρόπο ούτε το σεβασμό ούτε την εκτίμηση του λαού μας. Αντίθετα μάλιστα επιταχύνει την απόρριψη και την ανατροπή της.
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Το Γραφείο Τύπου

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/12, 2:11 μ.μ.

    Μπράβο μπράβο... Ευγε! Δηλαδή επειδή έχουμε δημοκρατία, δεν πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι; Να πάτε σε άλλες χώρες να δείτε τη αστυνόμευση υπάρχει και πως σέβονται τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές! Αρκετό κακό έχει προκαλέσει η ομάδα αυτή στη πόλη μας, φτάνει! Μπράβο στο ΑΤ Βεροιας που πρόλαβε ενδεχόμενα θλιβερα επεισοδια που θα αμαυρωναν ξανα μια επετειο.
    Λέμε:
    ΟΧΙ στους αντιεξουσιαστές
    ΟΧΙ στους αντίχριστους
    ΟΧΙ στους αντιεθνικιστες
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ!
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/12, 4:09 μ.μ.

    ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ.ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΈΡΣΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/3/12, 4:36 μ.μ.

    ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ! ΕΤΣΙ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΠΕΡΣΙ, ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΦΕΤΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΦΙΛΟΜΠΑΡΟΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΟ "τοσο" το κανουν "ΤΟΣΟ". ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΣ ΜΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΦΥΓΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΔΩ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/3/12, 5:34 μ.μ.

    Όταν μιλάμε για άτομα που κάνουν πορείες και καθυβρίζουν την αστυνομία και συνανθρώπους τους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις και θρησκευτικά πιστεύω. Άτομα που δεν έχουν ψηφίσει πότε σε βουλευτικές εκλογές λόγω ιδεολογίας. Άτομα που είναι ανυπότακτα από τον Ελληνικό στρατό. Άτομα που μπαίνουν στα μαγαζιά της πόλης και απαιτούν να τους κεράσουν και άμα αρνηθούν ξυλοκοπούν 10 μαζί τον μοναδικό σερβιτόρο και τον αναγκάζουν σε παραίτηση γιατί έκανε το λάθος να κάνει ένα νυχτοκάματο. Εεε, αυτά τα άτομα να μην περιμένουν την συμπαράσταση της υπόλοιπης κοινωνίας σε μια "δύσκολη" στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως τα παραλέτε; Εμείς ορισμένους από αυτούς που έτυχε να γνωρίσουμε περισσότερο θρασύδειλους τους θεωρούσαμε, παρά όσα λέτε.

    Αλλά, μεταξύ τους ξέρουμε πως βρίσκονται και παιδιά που ιδεολογικά ταιριάζουν, αλλά στην καθημερινή τους ζωή δουλεύουν και συνυπάρχουν κανονικά με όλους.

    Μην παρεκτρέπεστε λοιπόν και μην γενικεύετε, για να μην γίνεστε άδικοι.

    (Μπορεί βέβαια κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι είμαστε φίλοι με το "Μπαρούτι", όπως μέλη του "Μπαρούτι" μας είχε κατηγορήσει ως φίλους της Χρυσής Αυγής", αλλά οκ!).

    Και, για να λυθεί ακόμη μία αδικία, μέσα από το InVeria είχε μάθει όλη η Βέροια για το περιστατικό της Μ. Παρασκευής, ωστόσο από τότε είχε αποσαφηνιστεί πως δεν ήταν διοργάνωση του "Μπαρούτι". Ίσως να συμμετείχαν κάποια μέλη τους μεμονωμένα, αλλά όχι ότι ήταν δική τους δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/3/12, 11:16 μ.μ.

    Aγαπητοι συντακτες του inveria το λετε και εσεις πως ισως να συμμετειχαν καποια μελη της ομαδας αυτης (εγω δεν λεω ισως αλλα 100%) και το γνωριζετε πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ειναι αντιχριστοι και δεν σεβονται! Το πρωτο δεν με ενδιαφερει-κανεις δεν αναγκαζει κανεναν να πιστεψει, αλλα το δευτερο με ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ! Και απο τη στιγμη που υπαρχουν μελη της ομαδας αυτης μπροσταρηδες σε τετοιες αισχρες πραξεις, καταλαβαινετε περι τι ανθρωπων μιλαμε. Καταλαβαινω το εργο σας και μπραβο σας που θελετε να ειστε οσο το δυνατον αντικειμενικοι, αλλα να ξερετε πως η πλειοψηφια της πολης βραζει με αυτη την ομαδα ατομων και ευχομαστε επιτελους η αστυνομια να αναλαβει την καταστολη των οποιων παραβατικων συμπεριφορων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/3/12, 11:48 μ.μ.

    Στον πρώτο σχολιαστή που όπως φαίνεται είναι ο ίδιος και στα υπόλοιπα:Αν αναφέρεσαι στο νόμο που απαγόρευε τη συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, έχει καταργηθεί μαζί με τη χούντα.Αν είχαν παραβεί κάποιο νόμο, γιατί δε μας λες κι εμάς ποιός είναι, γιατί εκτός από αντίσταση κατά της αρχής που φόρτωσαν σε όλους ανεξαιρέτως, όπως κάνουν πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο.Επίσης τις γυναίκες που συνέλλαβαν γιατί τις έγδυσαν εντελώς για σωματικό έλεγχο ενώ τους άντρες τους έψαξαν μόνο πάνω από τα ρούχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/3/12, 12:20 π.μ.

    Το πιο ενθαρρυντικό για την πόλη μας είναι ότι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις διαφόρων μπλογκ και ορισμένων "αυτοαποκαλούμενων" φορέων για συμπαράσταση στους συλληφθέντες, μαζεύτηκαν όλοι κι όλοι 40-50 άτομα απ' όλο το Νομό και πιθανόν οι περισσότεροι να ήταν οικείοι τους. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αποδοκιμάσει τις τακτικές τους και τους έχει απομονώσει. Ασφαλώς ανάμεσά τους υπάρχουν και "παιδιά", που είναι μάλλον επιπόλαιοι και παρασύρονται από τους "ινστρούκτορες". Όπως και νά' χει, κάποτε έπρεπε και αυτοί να καταλάβουν ότι οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν και συνέπειες και ότι δεν θα είναι εσαεί στο απυρόβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 26 Μαρτίου 2012 11:16 μ.μ.

    Λέτε ότι όλη η πόλη βράζει με αυτή την ομάδα... Σεβαστή η άποψη, αλλά εμείς έχουμε την εντύπωση πως το τελευταίο διάστημα η Βέροια είχε περιθωριοποιήσει από μόνη της την συγκεκριμένη ομάδα.

    Τώρα με αυτό που έγινε, μάλλον διαφημιστικά υπέρ τους λειτούργησε (καλώς ή κακώς, δεν θα το κρίνουμε εμείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/3/12, 12:59 π.μ.

    Αν για 29 συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν 50 άτομα (το πολύ) για συμπαράσταση σημαίνει ότι ούτε οι γονείς τους δεν ενδιαφέρθηκαν. Αδέρφια, φίλοι και λοιποί συγγενείς προφανώς τους γύρισαν την πλάτη. Αυτό λέει πολλά. (Tragic)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/3/12, 8:20 π.μ.

    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΕΠΑΝΕΛΛΕΙΜΕΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΑΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ; ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΦΩΝΑΣΚΙΕΣ; Η΄ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/3/12, 10:25 π.μ.

    ΠΕΣ ΤΑ ΦΙΛΕ, ΠΕΣ ΤΑ! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ! ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ! ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο