ΔΗ.ΣΥ. Ημαθίας: Η «φούσκα» και ο «λαγός»

Από την τοπική ομάδα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κοινοποιήθηκαν τα εξής:  Αλήθεια, υπάρχει Έλληνας που να μην κατάλαβε το ανήθικο παιχνίδι που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες σε βάρος της κας Ντόρας Μπακογιάννη, του συζύγου της κ. Ισίδωρου Κούβελου αλλά και του κινήματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»; Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτής της πρόχειρης συνωμοσίας, οι Έλληνες πολίτες διατηρούν ακόμα την ευθυκρισία τους, αφού όλοι μας από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και σπίλωσης του προσώπου της κας Μπακογιάννη.  

Θα έλεγε κανείς ότι πολλά πράγματα δεν «κολλάνε» στην όλη υπόθεση. Καταρχήν, «ο βουλευτής που έβγαλε στην Ελβετία το ένα εκατομμύριο ευρώ» όπως δήλωσε ο κ. Νικολούδης, μετατράπηκε γρήγορα στο «σύζυγο της βουλευτού που μετέφερε στην Αγγλία ένα εκατομμύριο δολάρια ως ναυτιλιακό συνάλλαγμα για την αγορά ποσοστού πλοίου». Έπειτα, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε το υποτιθέμενο «σκάνδαλο», με την πενθήμερη αναμονή μας μέχρι να μάθουμε εν τέλει το «όνομα του βουλευτή», ώστε να ενισχυθεί συγχρόνως η οργή και ο θυμός που αισθάνεται ο κόσμος για το πολιτικό σύστημα. Τέλος, ο χρόνος που επιλέχθηκε για να βγει στη δημοσιότητα, ο οποίος «εντελώς τυχαία» συμπίπτει με τις καταγγελίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων να «κουρέψουν» μεγάλο μέρος των οφειλόμενων δανείων τους προς τις τράπεζες.

Ακούγοντας αυτή την ιστορία οι εύλογοι συνειρμοί που δημιουργούνται σε όλους μας είναι ότι ο περίφημος «βουλευτής» θέλησε να βγάλει τα χρήματά του σε ασφαλή τράπεζα του εξωτερικού ώστε να τα «σώσει» σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας μας. Όμως αυτό έχει κολοσσιαία απόσταση από την πραγματικότητα. Δηλαδή τη νόμιμη μεταφορά ποσού ενός εκατομμυρίου δολαρίων από μετοχές στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α., οι οποίες αφού ρευστοποιήθηκαν και δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» του κ. Κούβελου, μεταφέρθηκαν σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία από τον εξουσιοδοτημένο θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα - διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά- και στη συνέχεια σε τράπεζα του Λονδίνου ως εγγύηση, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αγορά. Συνεπώς, η όλη επιχειρηματική ναυτιλιακή πράξη έγινε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες, παρά το γεγονός ότι κάποιοι θέλησαν να την παρουσιάσουν ως παράνομη και ανήθικη. Ευτυχώς, το κατασκεύασμά τους είχε «σαθρά θεμέλια» και κατέρρευσε εν τη γενέσει του. Η «φούσκα» τους ξεφούσκωσε και ο «λαγός» της συνωμοσίας αποκαλύφθηκε.

Όμως, τα ερωτήματα που αναφύονται δυστυχώς θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους έντονα: Μήπως ενόχλησε κάποιους η ανάδειξη από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» και την πρόεδρό της θεμάτων που αφορούν στα μαύρα ταμεία των κομμάτων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους);; Μήπως τους ενόχλησε η προσπάθειά μας για δημοσίευση του «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών από την ημέρα της εκλογής τους μέχρι σήμερα;; Μήπως αποφάσισαν να ρίξουν τη λάσπη προκειμένου να καλύψουν δικά τους ατοπήματα και να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό;

Είναι λοιπόν πολιτικά αλλά και κοινωνικά αναγκαίο, η Αρχή που δημιουργήθηκε για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο έργο της, να ελέγχει εξονυχιστικά την ακρίβεια των πληροφοριών και των πηγών της, να αντισταθεί σε πολιτικές παρεμβάσεις και επιρροές, και να μην ψάχνει για «αποδιοπομπαίους τράγους» αλλά να αποκαλύψει αυτούς που πραγματικά ζημίωσαν τη χώρα μας με τις παράνομες και σκοτεινές τους δραστηριότητες.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη προέβη ήδη σε έγγραφη αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας την όλη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του συζύγου της αλλά και της ιδίας σε αυτή την υπόθεση και ζήτησε να ελεγχθεί ο αντιεισαγγελέας κ. Νικολούδης για πειθαρχικά ή άλλα αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Με εκτίμηση

Τ.Ο. Ημαθίας
της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο