Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση - ομιλία του Τάσου Σιδηρόπουλου στη Βέροια

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης "Μορφές", ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Σιδηρόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας 26/3, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Ο κ. Σιδηρόπουλος στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου και εξηγώντας τους λόγους κάτω από τους οποίους οι βουλευτές αποφάσεις - έστω και με βαριά καρδιά - να ψηφίσουν υπέρ της μη χρεοκοπίας της χώρας και της παραμονής στο ευρώ.   

Χωρίς να αφήσει καμία κακόβουλη αιχμή για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο Τάσος Σιδηρόπουλος δήλωσε την αισιοδοξία του από την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας πως επέλεξε να μην φυγομαχήσει παραμένοντας στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά ανέλαβε το πολύ δύσκολο πόστο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο βουλευτής Ημαθίας, κλείνοντας, δήλωσε πως η εκδήλωση της Δευτέρας ήταν η πρώτη μίας σειράς εκδηλώσεων, ομιλιών και επαφών, μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Τάσος Καραμπατζός, αντίστοιχα, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οργανώσεων του κόμματος κ.α.

***

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την ηλεκτρονική εφημερίδα της Νάουσας Naousanews.gr

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος έκανε αναφορά στην ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ το 1981 και τον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έκανε μεγάλα έργα υποδομών, ενώ κατάφερε να εντάξει τη χώρα μας στην ΟΝΕ. «Δεν είναι τυχαίο  πως μετά το 1974 το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα τα περισσότερα χρόνια», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως είναι το κόμμα της κοινωνικής αλλαγής και δικαιοσύνης.

Δριμεία κριτική στη ΝΔ

 Στη συνέχεια ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο 2009 κάνοντας μια ερώτηση στους παρευρισκόμενους. «Είναι δυνατόν να μισήσαμε το λαό για να πάρουμε τέτοια σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα που προφανώς πίκραναν και εξόργισαν τον κόσμο», αναρωτήθηκε.

Απαντώντας δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ το  χρέος της χώρας που ανερχόταν σε  160 δις ευρώ και η ΝΔ το 2009 το παρέδωσε στα 315 εκ. ευρώ. «Κατάφεραν να διπλασιάσουν το χρέος της χώρας μέσα σε 5 ½ χρόνια με αποτέλεσμα να ανέβουν τα επιτόκια, να μην μπορούμε να δανειστούμε και να βρίσκουμε παντού κλειστές πόρτες», είπε.

Ασκώντας έντονη κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε πως ο ίδιος «απέδρασε» και «φυγομάχησε» και το ΠΑΣΟΚ  ήταν αυτό που αντιμετώπισε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. «Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο Καραμανλής δεν βγήκε παρά ελάχιστα στο εξωτερικό για  να υπερασπιστεί τη χώρα ενώ θυμάστε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν συνέχεια από αεροπλάνο σε αεροπλάνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το νυν πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως στην αρχή διαφωνούσε με το μνημόνιο και «πριν αλέκτωρ λαλήσει» αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και  να ψηφίσει το μνημόνιο και τα φορολογικά μέτρα.

«Εύκολο να λες επιστροφή στη δραχμή»

Για το κούρεμα του χρέους δήλωσε πως η χώρα μας απαλλάσσεται απ 105 δις ευρώ χρέος και έλαβε νέο δάνειο της τάξεως των 130 δις ευρώ με χαμηλό σχετικά επιτόκιο. «Είναι εύκολο να λες πως θα επιστρέψουμε στη δραχμή» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέλυσε και τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία με τους συνταξιούχους που είναι το 18.50 % του πληθυσμού, ενώ υπάρχουν 2 εκ. νέοι που δεν έχουν μπει στην παραγωγή.

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε και για το ποιοί θα κέρδιζαν από μια ενδεχόμενη χρεωκοπία. Μίλησε για «υπερπατριώτες» και «εθνικόφρονες» οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, ενώ υποστήριξε πως μετά τα «θαλασσοδάνεια» τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας άλλαξαν άρδην τη στάση τους προς το Γιώργο Παπανδρέου. «Ο Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί  για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το Λουκά Παπαδήμο». Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση Παπαδήμου υλοποίησε ουσιαστικά τις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, ενώ όπως είπε «τώρα τα κανάλια άλλαξαν ρότα».

«Δώσαμε ιστορική ευκαιρία για την πατρίδα»

«Δώσαμε μια ιστορική ευκαιρία για την πατρίδα» είπε, υπενθυμίζοντας πως η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς μηχανισμούς στήριξης όπως αυτόν της Ελλάδος θα υπάρξουν και υπήρξαν στην Πορτογαλία, την Ισλανδία και ίσως στην Ισπανία και με αυτόν τον τρόπο οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ δικαιώνονται.

«Άλλοι τα φάγανε άλλοι κλήθηκαν να πληρώσουν, αυτή είναι η μεγάλη αδικία που πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Τάσος Σιδηρόπουλος εν μέσω χειροκροτημάτων.

Συνέχισε λέγοντας πως το νέο ελληνικό κράτος πρέπει να είναι ένα κράτος αξιών και δίχως διαφθορά. «Πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί» δήλωσε ενώ απαντώντας σε ερώτηση πολίτη που αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό μέχρι τώρα, υπενθύμισε το κλείσιμο της Βουλής από τον Κώστα Καραμανλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα πολιτικών προσώπων.

«Έδειξα εμπιστοσύνη στον άνθρωπο»

Κάνοντας μια προσωπικά αναφορά ο Τάσος Σιδηρόπουλος δήλωσε  πως ο ίδιος έχει δείξει πάντα εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη θέση του για προσωπικά του οφέλη ούτε προσπάθησε να πλουτίσει.

Για το παρόν και το μέλλον είπε πως είναι ανάγκη να σταματήσουν πλέον μόνο οι περικοπές και να αρχίσει η ανάπτυξη. «Πάνω από 70 δις ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτοί λοιπόν που αγαπάνε την πατρίδα ας την στηρίξουν, να μη ζητάμε μόνο από τους Ευρωπαίους στήριξη», είπε.

Τόνισε επίσης, πως 40 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πάνε στην ανάπτυξη τώρα για να «αρχίσει να λειτουργεί η μηχανή», όπως είπε.

Για την αγροτική ανάπτυξη είπε πως το μόνο που κατάφερε να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία είναι τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης τα οποία απέτυχαν, ενώ το ΠΑΣΟΚ έφερε σημαντικά νομοσχέδια στη Βουλή, όπως αυτό των συνεταιρισμών και του Μητρώου των αγροτών. Υπογράμμισε μάλιστα πως ο διατροφικός τομέας είναι αυτός που θα δώσει σημαντικά οφέλη τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ζωντανό, δυνατό και έτοιμο για νέους αγώνες και κατακτήσεις», είπε, τονίζοντας πως ο νέος ηγέτης του Βαγγέλης Βενιζέλος, πήρε τη μεγάλη ευθύνη και κατάφερε να κρατήσει την ενότητα και τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ. «Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα νικήσουμε», είπε καταλήγοντας για τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Λείπει τὸ τέλος τοῦ... παραμυθιοῦ, ἔ, τοῦ ρεπορτὰζ τοῦ Ναουσαίου δημοσιογράφου, ἤθελα νὰ πῶ. Θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι κἄπως ἔτσι, ὅπως συνειθίζετο στὰ ἀφηγήματα τῶν γιαγιάδων:

    «Ἤμουνα κ' ἐγὼ ἐκεῖ μ' ἕνα κόκκινο βρακὶ κ' ἔφαγα μιὰ σοῦβλα φακή!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο