Δήλωση της προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου για τις καταστροφές στα θερμοκήπια

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Ιωάννα Λιάτσιου σχετικά με τις σοβαρές καταστροφές στα θερμοκήπια της περιοχής, δήλωσε τα εξής: 

"Κατά την πρόσφατη ανεμοθύελλα της Τετάρτης καταστράφηκαν περί τα 400 στρέμματα θερμοκηπίων στον Άγιο Γεώργιο Βέροιας.Με λίγα λόγια καταστράφηκε όλο το χωριό.. Ως γνωστό στο χωριό αυτό παράγεται η πλειονότητα της ελληνικής παραγωγής πιπεριάς, οπότε δεν είναι υπερβολή το μέγεθός της ζημίας που έχουν υποστεί οι παραγωγοί.  

Να σημειωθεί πως ο πλησιάζει η εποχή που θα πρέπει να φυτευτούν οι πιπεριές στα θερμοκήπια.Για την αποκατάσταση όμως των θερμοκηπίων απαιτούνται τεράστια ποσά.Χαρακτηριστικά αναφέρω πως η αγορά νάιλον για να σκεπαστεί ένα στρέμμα θερμοκηπίου κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ. Κατά την πρώτη επίσκεψη του ΕΛΓΑ τονίστηκε στους αγρότες ότι ο νόμος δεν προβλέπει αποζημίωση της παραγωγής εάν δεν έχει καταστραφεί η κατασκευή και το νάιλον μαζί (το 30%του συνόλου της παραγωγής).

Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να εισηγηθούν την τροποποίηση της νομοθεσίας αυτής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο