Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Έως τις 15 Ιουνίου έχουν φέτος τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της πηγής του εισοδήματός τους.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υποστηρίζει ότι η νέα αυτή προθεσμία (σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν που οι φορολογικές δηλώσεις ξεκινούσαν να υποβάλλονται από το Μάρτιο) κατέστη εφικτό να οριστεί, καθώς πλέον ο μεγαλύτερος αριθμός των φορολογούμενων υποβάλει τη δήλωσή του μέσω internet.


Αυτό σημαίνει ότι με την ηλεκτρονική υποβολή η εκκαθάριση θα γίνεται άμεσα, δηλαδή τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο γινόταν και με τις χειρόγραφες δηλώσεις οι οποίες λόγω της υποβολής και ταχυδρόμησης έφταναν να εκκαθαρίζονται το Μάιο ή τον Ιούνιο.

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε και νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων. Ειδικά για το Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων του οικονομικού έτους 2012 η προθεσμία υποβολής του ορίστηκε η 15η Ιουλίου του 2012.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.

4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.

Τέλος διευκρινίζεται ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις ΔΟΥ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.

Πηγή: eforiakoi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο