Το “Τρομπόνι” από το ΚΘΒΕ στο Χώρο Τεχνών την Τετάρτη 18 Απριλίου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία ότι  η παρουσία του στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας, αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία, σε 15 πόλεις, με αφετηρία το Άργος Ορεστικό.

Στη Βέροια, θα παρουσιάσει στο Χώρο Τεχνών την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 9.00 μ.μ. το έργο «Τρομπόνι», του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Τάσο Πεζιρκιανίδη.

Ο Πελοπίδας, «το καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δυο άντρες «λάτρεις» της μουσικής και του γέλιου και ένας μέντιουμ μελλοντολόγος, «στροβιλίζονται» στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χωρίς διαλείμματα.

To “Τρομπόνι” -έργο σταθμός- επίκαιρο όσο ποτέ, φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο μια αποκαλυπτική ψυχογραφία του νεοέλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής, Σκηνικά-κοστούμια: Λίλα Καρακώστα, Μουσική: Θοδωρος Αμπαζής, Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Βίντεο: Άντα Λιάκου

Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Τάσος Πεζιρκιανίδης (Πελοπίδας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ευτυχία), Βασίλης Σπυρόπουλος(1ος  Άνδρας), Δημήτρης Κολοβός (2ος Άνδρας), Τάσος Πεζιρκιανίδης (3Ος Άνδρας).

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και οΟμίλος  Φίλων Θεάτρου κ Τεχνών

Είσοδος: γενική 10 €, σωματεία/σύλλογοι 8 €Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο