Εκπαιδευτικές επισκέψεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Την Πέμπτη, 26-4-2012, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές των Γ΄2 , Δ΄1 & Δ΄2 τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους δασκάλους τους Σοφία Σιδηροπούλου, Γιάννη Ορφανίδη και Χριστόδουλο Γκαλίτσιο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας.  

Εκεί, στο όμορφο περιβάλλον του Αγίου Νικολάου, με συνοδούς αλλά και δασκάλους τούς εκπαιδευτικούς του Κέντρου, πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αράπιτσα το ποτάμι μας" και μέσα από όμορφες και βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν το ιστορικό ποτάμι της Νάουσας, έμαθαν πολλά πράγματα για τη φύση και τα φυτά που το περιβάλλουν, εκφράστηκαν μέσα από συλλογικές ζωγραφιές.

Την Παρασκευή, 27-4-2012, οι μαθητές/τριες των ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Εκκλησία Αναστάσεως του Χριστού και τον Ιερό Ναό των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττας, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που αναπτύσσουν φέτος για τις εκκλησίες της Βέροιας. 

Εκεί, ξεναγήθηκαν από τον κ. Χατζηκωστή, ημερήσιο φύλακα της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το ιστορικό κτίσης και των δύο εκκλησιών, για τις περίφημες νωπογραφίες (fresco) που κοσμούν τους τοίχους και άλλα σχετικά θέματα. Τους μαθητές συνόδευαν οι Ελένη Καλουσίδου, Παναγιώτα Αλεξοπούλου και η Δ/ντρια του σχολείου Αρίστη Κουκουρίκου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο