Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας


Τo Σάββατο 28 Απριλίου 2012, τα μέλη του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας στο πλαίσιο παρακολούθησης διαφόρων χώρων εργασίας και έρευνας πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βεροίας.
Στην αρχή ο Αξιωματικός υπηρεσίας της Β΄ Επιφυλακής συζήτησε με τα παιδιά για την ιστορία της Π. Υ. Βεροίας, τα είδη και τις αιτίες των πυρκαγιών καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Τέλος, δόθηκαν στους μαθητές πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς.  

Επόμενο βήμα ήταν η ξενάγηση στους χώρους του ποιο σύγχρονου Σταθμού του Πυροσβεστικού Σώματος ανά την Ελλάδα αυτού της Π.Υ. Βέροιας επιφάνειας 1.600 τ.μ. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το τηλεφωνικό κέντρο, που φτάνουν όλες οι κλήσεις για βοήθεια και ακούσαμε τη σειρήνα που τους ειδοποιεί σε περίπτωση ανάγκης.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις άθλησης, διαμονής και εκπαίδευσης του προσωπικού καθώς επίσης έγινε μια ενημέρωση (μιας και ενδιαφερόμαστε ως πρόσκοποι για την φύση ) για την έμφαση που έχει δοθεί στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σε προδιαγραφές και συστήματα διαχείρισής του (BMS) : ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ζεστού νερού, αισθητήρες στάθμης φωτισμού και κίνησης, συστήματα σκίασης, συστήματα ανακύκλωσης νερού που μειώνουν τις απαιτήσεις σε ενέργεια κτλ.

Στο τέλος της ξενάγησης επισκεφτήκαμε το χώρο στάθμευσης-συντήρησης του υλικού και των οχημάτων της Π.Υ , όπου είδαμε από κοντά ένα ειδικό όχημα εκτάκτων αναγκών και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας του, μας έγινε επίδειξη των εργαλείων που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και μας δόθηκε η ευκαιρία να χειριστεί ο καθένας μας για λίγο την πυροσβεστική μάνικα.

Γεμάτοι χαρά για τις νέες γνώσεις αποχαιρετήσαμε τους πυροσβέστες μας ευχαριστώντας τους για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στους πολίτες αυτής της περιοχής. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη ζεστή τους φιλοξενία τις σημαντικές γνώσεις που μας παρείχαν και για την πολύτιμη εμπειρία που μας πρόσφεραν.
·    τον Διοικητή της Π.Υ.Βεροίας Πύραρχο κ.Συντίλα Διονύσιο
·    τον Αξιωματικό Υπηρεσίας Πυρονόμο κ.Πατρίκα Ευάγγελο
·    την Βάρδια της Β΄ Φυλακής : Πυρονόμους κ. Δήμου Μιλτιάδη και κ.Καρανάτσιο Βασίλειο τους Αρχιπυροσβέστες κ.Καραμήτσιο Γεώργιο και κ.Κιαφούλη Θεοχάρη καθώς και τους Πυροσβέστες κ.Δάνη Ηρακλή, κ.Κυριακίδη Χρήστο, κ.Νικολαϊδη Κυριάκο, κ.Τσιμπρή Θωμά και κ.Χατζόπουλο Ευθύμη. 
                       
Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο