Κ. Ζιώγας: "Επιμένουμε ελληνικά" (άρθρο)

Παρατηρώ καθημερινά στις επαφές μου με ανθρώπους του τόπου μας αλλά και γενικότερα, ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε κάτι διαφορετικό, κάτι αλλιώτικο, που μας ενώνει και το κουβαλάμε μέσα μας εκ γενετής. Είναι αυτό που λέμε ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Αυτό που λέμε στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που μας κάνει μια γροθιά όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και το διαπιστώνουμε να συμβαίνει σε όλο το ιστορικό φάσμα από συστάσεως του ελληνικού Έθνους.   

Οι δύσκολες καταστάσεις, όπως γνωρίζουμε, είναι για να αντιμετωπίζονται και για να ξεπερνιούνται. Και όπως κάθε δοκιμασία, έτσι και αυτή θα μας βγάλει πιο σοφούς, μα πάνω από όλα πιο δυνατούς.

Ένα από τα συνηθισμένα κλισέ που ακούμε συχνά και αποφεύγω να επαναλαμβάνω, είναι το γνωστό μότο, ότι η «κρίση κρύβει ευκαιρίες» ή «η κρίση είναι ευκαιρία».

Δεν ξέρω αν πράγματι η κρίση κρύβει ευκαιρίες ή μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, αλλά σαν άνθρωπος της αγοράς και ως ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζω καλά ότι οι έκτακτες οικονομικές συνθήκες δημιουργούν νέες συνθήκες στην αγορά. Για αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε με «νύχια και δόντια» σαν μια γροθιά την ελληνική και τοπική αγορά μας. Πρέπει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να επιμείνουμε ελληνικά και να προτιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα που παράγονται στη γη της Μακεδονίας, στη γη της Ελλάδας.

Με αφορμή και τις πασχαλινές αγορές, όλοι εμείς οι καταναλωτές, αφενός πρέπει να επιμείνουμε ελληνικά, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, να παλέψουμε μαζί για τη δική μας οικονομία. Αφετέρου οι έμποροι, οι καταστηματάρχες και οι παραγωγοί πρέπει να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να επιλέξουν τα ελληνικά προϊόντα.

Είναι γεγονός ότι αν ο κάθε Έλληνας καταφέρει να αγοράσει ελληνικά προϊόντα στη θέση ξένων προϊόντων, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία ένα πολύ σημαντικό ποσό αρκετών δισ. ευρώ!

Και τι συμβαίνει όταν επιμένουμε ελληνικά; Αυξάνουμε την απασχόληση στην Ελλάδα, αντί στη Γαλλία ή αλλού, με ευεργετικά αποτελέσματα για την κατανάλωση (ΑΕΠ), για τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου, καθώς επίσης για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Μειώνουμε τις εισαγωγές, οπότε αντίστοιχα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, περιορίζουμε τις δαπάνες επιδομάτων ανεργίας, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, ενώ έμμεσα βοηθάμε στη βελτίωση της αποταμίευσης - οπότε των υγιών επενδύσεων.

Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή όλοι μαζί, να αλλάξουμε νοοτροπία, χτίζοντας το μέλλον μας!

Κώστας Ζιώγας
Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ


Γραφείο: Βενιζέλου 31, τ.κ. 59100, Βέροια
Τηλ.: 23310 61889, fax: 23310 61889

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αλλάζουμε νοοτροπία σημαίνει πρώτα και κύρια αποδεσμευόμαστε από τα κόμματα του μνημονίου που ευθύνονται αφενός γιατί οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής τη χώρα και αφετέρου γιατί επέλεξαν συνειδητά το δρόμο των μνημονίων που μόνο ύφεση, ανεργία και φτώχεια έχει φέρει στο λαό μας.
    Αλλάζουμε νοοτροπία σημαίνει τιμωρούμε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ. γιατί ψήφισαν και στήριξαν αυτές τις πολιτικές.
    Αλλάζουμε, τέλος, νοοτροπία σημαίνει πως δεν παρασυρόμαστε από φτιασιδώματα και νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων του μνημονίου, όπως ο αρθρογράφος κ. Ζιώγας που προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής με τη μνημονιακή ΝΔούλα, αλλά τους μαυρίζουμε συνειδητά...

    Παναγιώτης Χατζησάββας
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ.Παπαθ.4/4/12, 8:39 π.μ.

    Επικροτώ απόλυτα το άρθρο του κου Χατζησάββα και συμπληρώνω ,μόνο εάν υπάρξει κάποιο κόμμα (εγώ είπα παλαιότερα να καταργηθούν όλα)που θα φέρει Ελληνικό σχέδιο για το συμμάζεμα της χώρας και την έξοδο από την κρίση ,η οποία μπορεί να γίνει μόνο με ανάπτυξη και όχι με φτώχια,τότε θα μπορέσουμε να απαιτίσουμε και σεβασμό και καλλίτερη αντιμετώπιση διεθνώς. Μέχρι στιγμής τέτοιο κόμμα δεν έχει εμφανιστή στην πολιτική σκηνή .Από λόγια και αυτοδυναμίες έχουμε χορτάσει ,για συνεργασίες και αληλλοκατανόηση δεν ακούω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/12, 10:26 π.μ.

    αλλάζουμε νοοτροπία σημαίνει πρώτα αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, από τις χρόνιες παθογενείς συνήθειες, που μας εμπότισαν η πασοκοσιαλδημοκρατία που μας έκανε σοβιετικού τύπου οικονομία. έπειτα φυσικά αλλάζουμε νοοτροπία και αλλάζουμε με την ψήφο μας ότι δεν μας αρέσει στα κόμματα. ειναι θλιβερό να επιρρίπτουμαι ευθύνες ανερυθρίαστα. και γιατί κύριε εκπαιδευτικέ δεν μας λέτε την πρόταση τη δική σας ή αυτών που υποστηρίζετε για το πως θα φύγουμε από την ανεργία και την ύφεση; γιατί δεν μιλάτε για τον τεράστιο δημόσιο τομέα; έτσι θα αλλάξουμε; ψηφίζοντας Καμμένο και Σύριζα; λυπάμαι πραγματικά για εσάς γιατί είμαι νέος, μόλις 25, και παρατηρώ κάτι θλιβερούς τύπους σαν εσάς να θέλετε με τη στάση να μας οδηγήσετε στην καταστροφή. γιατί καλώς ή κακώς εσείς είστε εκαπαιδευτικός εγώ έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και δύο γλώσσες και είμαι άνεργος. τι να μου πείτε έσεις σε εμένα και στην γενιά μου; Οι νέοι ξύπνησαν και θέλουν ελπίδα, προοπτική, ανάπτυξη ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ. και να είστε σίγουροι όσο και να επιμένετε να θέλετε να βρισκόμαστε σε διαρκή αβεβαιότητα για να μην χάσετε έσείς οι ευνοημένοι τα τις παχυλές συντάξεις και τους μισθούς σας, που σας τον πληρώνει ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ο καταστηματάρχης με΄σα από τους υπέρογκους φόρους που πληρώνει. μετά το μαύρισμα των πολιτκών της δραχμής σειρά έχετε εσείς. θα κλειστήτε στο καβούκι σας. εμείς θέλουμε δουλειά και ανάπτυξη. να κάνουμε ένα ξεκίνημα. θέλουμε επιχειρηματικότητα, όχι παχυλούς μισθούς δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο