Άγρια διαμάχη μεταξύ ΔΕΥΑΒ και Δήμου Βέροιας για τα… δάνεια

Βαθιά ρήξη διαφαίνεται σε επίπεδο διοικήσεων μεταξύ ΔΕΥΑΒ και Δήμου Βέροιας, εάν κρίνει κανείς από την ένταση και τις βαριές κουβέντες που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει η αντιδήμαρχος οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη. «Φωτιές» έβγαλε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος ο οποίος όταν προσήλθε (μεσούσης της συνεδρίασης) είχε ήδη συζητηθεί από την Επιτροπή το θέμα της έγκρισης ή μη δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για παρακράτηση δανείων.  

Το θέμα αφορούσε και σε δάνειο της ΔΕΥΑΒ ύψους 300.000 ευρώ, με εγγυητή τον Δήμο, ο οποίος όμως έχει περιέλθει στη θέση του πληρωτή, αφού οι δόσεις του δανείου, λόγω μη πληρωμής τους από τη ΔΕΥΑΒ, έρχονται στο Δημαρχείο.

Και ο Δήμος, εξαιτίας της οικονομικής του κατάστασης, δηλώνει αδυναμία να χρεωθεί το χρόνιο δάνειο της Επιχείρησης Ύδρευσης. Για τον λόγο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής κα Αρχοντάκη κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Δάσκαλο να ακολουθεί το νόμο και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της Επιχείρησης.

«Άναψε και κόρωσε» ο πρόεδρος και σταυροκοπούμενος -δια του λόγου του το αληθές- φώναξε:

«Λυπάμαι τον αγώνα που έκανα για να κερδίσουμε τις εκλογές…

Η ΔΕΥΑΒ, δεν είναι ξέχωρο παιδί του Δήμου, είστε απαράδεκτοι (η) γι’ αυτό που κάνετε» διαμαρτυρήθηκε απευθυνόμενος στην πρόεδρο κυρίως της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η ΔΕΥΑΒ δεν μπορεί να πάρει πλέον ενημερότητα εξαιτίας αυτού του χρέους. Ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή περί της πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. για σταδιακή αποπληρωμή δόσεων εν είδει ρυθμίσεων.

Ακούστηκαν επίσης μεταξύ του λεκτικού κουρνιαχτού, φράσεις όπως: «ο Δήμος δεν είναι Φιλανθρωπικό Ίδρυμα» και ότι «δεν υπάρχουν χρήματα στο Δήμο για να πληρώνει τα δάνεια της ΔΕΥΑΒ η οποία έχει δικό της ταμείο και έσοδα». Και έτσι, μέσα στη φορτισμένη ατμόσφαιρα η ψυχραιμία χάθηκε μεταξύ «πολεμικών» κραυγών και… άγριων διαθέσεων που εδραιώνουν τη διαμάχη που έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των δύο φορέων…

Πηγή: Εφημ. "Λαός", της Σοφίας Γκαγκούση

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/12, 11:10 π.μ.

    Πολλά τα προβλήματα του Δάσκαλου στη Δημοτική Ομάδα αυτονομείται και αυτοπροβάλλεται σταθερά. Παράλογη η άποψή του να μην πληρώσει τα χρέη της ΔΕΥΑΒ προς το Δήμο. Αν είναι έτσι να μην πληρώσω και εγώ αυτά που χρωστάω στο Δήμο και εγώ δημότισσα της Βέροιας είμαι. Καλό θα ήταν να ξέρουμε από πότε είναι αυτά τα δάνεια, γιατί πάρθηκαν και αν τα πλήρωναν οι προηγούμενοι πρόεδροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/12, 9:04 π.μ.

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒ.....ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο