Και πάλι δεν πήρε θέση για την “θέση 12” το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας...

Με κυρίαρχο θέμα την έκφραση γνώμης για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση 12, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης (9/5) το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Παρά το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο Σώμα έπειτα από παραινέσεις αρκετών συμβούλων στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οδηγήθηκε σε απόσυρση (παρά την παρουσία συμβούλου της αναδόχου εταιρείας ‘Ηλέκτωρ’), αν και μέχρι την τελική αυτή απόφαση είχαν ειπωθεί αρκετά και σε οξείς τόνους. 

Εισηγούμενη το θέμα η δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη θέση και το κόστος της διαχείρισης, τονίζοντας ωστόσο ότι το Σώμα πρέπει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αιωρούνται δεδομένου ότι πρόκειται για επένδυση, με θέσεις εργασίας κ.λπ. Η κ. Ουσουλτζόγλου αναρωτήθηκε επίσης αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει νέος περιφερειακός σχεδιασμός.

Διαφωνίες με τη θέση αλλά και με τη σύμβαση («Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», σχολίασε) εξέφρασε στη δική του εισήγηση και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, που όμως διευκρίνισε ότι μιλά ως αντιδήμαρχος και όχι ως νέος πρόεδρος του ΕΣΔΑ.

Αναβολή και απόσυρση του θέματος πρότεινε ο κ. Τσαβδαρίδης, χαρακτηρίζοντας το δημοτικό συμβούλιο αναρμόδιο όργανο (είναι θέμα ΕΣΔΑ), πόσο μάλλον για ένα θέμα που ‘τρέχει’ από το 2004, με επιλογή μεθόδου, χωροθέτηση, μελέτες, συμβάσεις, διακηρύξεις και εντέλει ανάδοχο. Τόνισε ότι δεν προκύπτει σκοπιμότητα συζήτησης του θέματος και θα ακουστούν ανούσιες κουβέντες.

Για την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβασης από τον ΕΣΔΑ με τον ανάδοχο, έκανε λόγο ο κ. Χατζηαθανασίου, προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα. «Ας δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε», είπε.

Υπέρ της αναβολής ψήφισαν 19 δημοτικοί σύμβουλοι (φυσικά και από την πλειοψηφία) και 16 κατά.

«Δεν πρέπει να φοβάται τα θέματα το δημοτικό συμβούλιο», σχολίασε δυσαρεστημένη μετά την απόσυρση του θέματος η δήμαρχος.

Για απαράδεκτα πράγματα και αναξιοπιστία, έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που αμέσως μετά αποχώρησαν από την αίθουσα.

Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση, που οδήγησε τη συνεδρίαση σε ημίωρη διακοπή. Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιούντας εγκάλεσε τη δήμαρχο ότι άλλα υποστήριζε στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα στον ΕΣΔΑ, ενώ ο κ. Γκαμπέσης χαρακτήρισε το όλο θέμα ανέκδοτο.
Με ευχές ξεκίνησε η συνεδρίαση

Κι όμως, αυτή η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με ευχές. Για μεν την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλου Ιωάννα Σοφρόνωφ στη θέση της βουλευτή, αλλά και για όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές και πήραν καλές θέσεις.

Καλό πρόδρομο για τη Βουλή χαρακτήρισε το δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος, ενώ ο πρόεδρος Νίκος Μαυροκεφαλίδης έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση Τσαβδαρίδη, στον οποίο, οι στρεβλώσεις του εκλογικού νόμου στέρησαν την έδρα.

Άδικο χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο ο κ. Τσαβδαρίδης. «Δεν αδικούμαι μόνο εγώ. Αδικούνται και οι σχεδόν 11.000 συμπολίτες που με ψήφισαν», είπε.

Ένα «επιπλέον εργαλείο για την οργάνωση και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος», χαρακτήρισε τη βουλευτή έδρα η κ. Σοφρόνωφ. «Είναι ένα αποκούμπι στον λαό, ενόψει νέων πιο σκληρών μέτρων», είπε.

Μεταφορά μαθητών
Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών που προέκυψε τελευταίως, η δήμαρχος ενημέρωσε ότι έγινε το πρωί της Τετάρτης επίσκεψη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και συμφωνήθηκε να γίνει μια διαπιστωτική πράξη για να προχωρήσει η πληρωμή.

«Είναι άδικο για τις προσπάθειες που γίνονται, κάποιοι να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να μπλοκάρουν τα θέματα. Άξιος της τύχης του είναι ο δήμος», σχολίασε επί του θέματος ο Παύλος Παυλίδης.

Εργαζόμενοι ΕΑΣ Βέροιας
Τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Βέροιας, που παραμένουν εδώ και 10 μήνες απλήρωτοι.

Για δεδουλευμένα 10 μηνών που τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κώστας Παπαδόπουλος. Την άσκηση πίεσης μέσω των αρχηγών των παρατάξεων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι πρότεινε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο