Ακυρώθηκε τελικά το λάθος θέμα (Γ4) στη Φυσική

Ακυρώθηκε τελικά, με απόφαση της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Γ4 ερώτημα της Φυσικής στην οποία διαγωνίστηκαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές και είχε προβλήματα στην διατύπωσή του. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα, στα οποία δεν έχει ακόμη αρχίσει η βαθμολόγηση, να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα οι 7 μονάδες που αναλογούν στο θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση η διατύπωση του επίμαχου θέματος χαρακτηρίζεται ελλιπής διότι «δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας».

«Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος» προστίθεται. Στην ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνεται ακόμη πως «όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο