Το «Ροζ φουλάρι» ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας την Τρίτη 5/6

Η Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων «Αναλόγιο» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει την Αστυνομική κωμωδία «Ροζ φουλάρι» της Γεωργίας Χιόνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη την Τρίτη  5  Ιουνίου 2012, ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο του  Χώρου Τεχνών. Η είσοδος είναι 5€ και εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στον 3ο όροφο του Χώρου Τεχνών καθημερινά 9π.μ. - 2.30μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Το Σάββατο μόνο τις πρωινές ώρες 8π.μ. - 2 μ.μ.  
Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία  : Οδυσσέας Γ. Γωνιάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σάντυ Σαβράνη
Σκηνογραφία : Θανάσης Σαμούκας
Μουσική επιμέλεια - επιμέλεια ενδυμάτων: Θεατρική Σκηνή Ενηλίκων «Αναλόγιο»

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Σπύρος Κιζιρίδης: Αριστομένης Μπάμπουρας (Μένιος) κλέφτης
Αλέξανδρος Μπουρδάνος: Περικλής Γιαλαμάς (Πέρι) κλέφτης
Έλσα Πιπερίδου: Ζηνοβία Κομνηνού (χήρα Ναυάρχου)
 Βίκυ Κουκάρα : Νάνση Τσαουσίδου (φίλη της χήρας)
Μαριάνθη Μεγγιάνη : Μέλπω Καλούδη (ξαδέλφη του Ναυάρχου)
Ασπασία Αλεξίου: Σαπφώ (μέντιουμ)
Παύλος Τσαμήτρος: Ζαχαρίας Δαγκλής (αστυνόμος)


Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Περικλής και ο Μένιος, δυο κουτοπόνηροι και καλοκάγαθοι κλέφτες, πηγαίνουν να κλέψουν τη βίλα του μακαρίτη Ναυάρχου Επαμεινώντα Κομνηνού. Η χήρα γυναίκα του έχει φύγει για το σαββατοκύριακο εκδρομή μαζί με την καλύτερή της φίλη, Νάνσυ, και την ξαδέρφη του μακαρίτη, Μέλπω. Ανενόχλητοι και χαλαροί οι δυο κλέφτες ανεβαίνουν και στη σοφίτα για να κλέψουν. Εκεί, όμως, που ετοιμάζονται με τα τελευταία κλοπιμαία να κατέβουν, επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χήρα, μαζί με τις φίλες της και το μέντιουμ Σαπφώ, για να καλέσουν το πνεύμα του μακαρίτη. Ανεβαίνουν στη σοφίτα, γιατί εκεί είναι πιο δυνατό το «ενεργειακό πεδίο», όπως λέει η Σαπφώ, και οι δύο κλέφτες κρύβονται. Κατά τη διάρκεια της πνευματιστικής συγκέντρωσης και όταν το φως σβήνει, ακούγεται θόρυβος. Όταν το φως ξανανάβει, η Σαπφώ και οι κλέφτες είναι πεσμένοι στο πάτωμα με όλα τα κλοπιμαία. Πανικόβλητη η χήρα καλεί την αστυνομία. Ο Αστυνόμος Δαγκλής καταφθάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου λέει η λαϊκή μας παροιμία. Η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια καλυμμένη κάτω από ένα ροζ φουλάρι. Γιατί τίποτε δεν μένει κρυφό. Κάποια στιγμή στη ζωή όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται. Το θέατρο αντιγράφει τη ζωή με μία ξεχωριστή ιδιαιτερότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να νιώσουμε την καθημερινότητα με τις χαρές και τις λύπες της. Μας επιτρέπει να γελάσουμε και να κλάψουμε, να βιώσουμε πώς πάνω στη σκηνή ζωντανεύουν τα όνειρα και οι επιθυμίες μας, πώς αποκαλύπτονται τα μυστικά μας. Να γευτούμε την ίδια τη ζωή. Ο Μπρεχτ έλεγε ότι το θέατρο δεν μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να κάνει τους θεατές ευτυχισμένους. Αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να τον αλλάξουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο