Σαν Σήμερα: 7 Μαΐου (1274: Συνέρχεται η Δεύτερη Σύνοδος της Λυών)

7 Μαΐου

Σαν σήμερα....(αφιέρωμα)

1274: Συνέρχεται η Δεύτερη Σύνοδος της Λυών.
 
Η Δεύτερη Σύνοδος της Λυών ήταν η δέκατη τέταρτη οικουμενική σύνοδος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συγκλήθηκε στις 31 Μαρτίου 1272 και διεξήχθη στη Λυών, στην Γαλλία, το 1274. ο Πάπας Γρηγόριος Ι' προέδρευσε στη σύνοδο, καλούμενος να δράσει με δέσμευση από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Μιχαήλ Η' για να επανενώσει την Ανατολική εκκλησία με την Δυτική.

Η σύνοδος παρακολουθήθηκε από πεντακόσιους επισκόπους, εξήντα ηγούμενους και περισσότερους από χίλιους ιεράρχες ή τους αντιπροσώπους τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι αντιπρόσωποι των πανεπιστημίων. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ακροατών, αυτοί που είχαν έρθει στη Λυών χωρίς να έχουν ειδικά προσκληθεί «πήραν άδεια να αναχωρήσουν με τις ευχές του Θεού» και του Πάπα.

Η Πρώτη Σύνοδος της Λυών, η Δέκατη Τρίτη Οικουμενική Σύνοδος, έλαβε χώρα το 1245.

Άλλα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα....

1946: Ιδρύεται από τους Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα η Εταιρία Τηλεπικοινωνιών του Τόκιο, με προσωπικό 20 υπαλλήλων. Σήμερα είναι γνωστή με το όνομα Sony και απασχολεί 158.500 υπαλλήλους.

1961: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10.357.526 άτομα. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή είναι 724.725 άτομα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο