Η Ημαθία στην έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας

Το μεγάλο πλήθος των επισκεπτών στην Εκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στο Μάνχαϊμ Γερμανίας, ξεπέρασε και τις προσδοκίες των διοργανωτών, δηλ. της Καθολικής Εκκλησίας της Γερμανίας.
  Πάνω από 60.000 επισκέπτες από ολόκληρη τη Γερμανία που κατέφθασαν στο Μάνχαϊμ και 200.000 επισκέπτες από την περιοχή του Μάνχαϊμ, της Φρανκφούρτης και της Στουτγάρδης, ανέδειξαν τις Ημέρες της Καθολικής Εκκλησίας, δηλ. της Εκθεσης, σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χώρας.  

 Για τρεις ημέρες η πόλη του Μάνχαϊμ κατακλύστηκε από πλήθος επισκεπτών που έφθαναν με τα τρένα, τα λεωφορεία και τα Ι.Χ. Οι επισκέπτες ήταν κύρια φορείς της Καθολικής Εκκλησίας, ιερείς κ.λ.π., Οργανισμοί, σχολεία, χορωδίες και απλοί πολίτες.
  Η Έκθεση ήταν διασπαρμένη σε ολόκληρο το κέντρο του Μάνχαϊμ, αποτελούταν δε από σκηνές που μέσα από αυτές οι εκθέτες πρόβαλαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι Εκθέτες ήταν φορείς Τουρισμού από πολλές χώρες, τα ΜΜΕ της Γερμανίας, Εκδοτικοί Οίκοι, Εκπαιδευτικοί οργανισμοί, Εκκλησιαστικές οργανώσεις κ.ά.
  Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, στις πλατείες και τους πεζόδρομους υπήρχαν συνεχώς εκδηλώσεις με χορωδίες, μουσικές συναυλίες, χορούς , διαλέξεις και συζητήσεις.
  Σε μία σκηνή-περίπτερο 25 τ.μ. παρουσιάστηκε η Π.Κ.Μ. , προωθώντας τα ενδιαφέροντα κύρια του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής. Στο περίπτερο της Π.Κ.Μ. συμμετείχαν η Ημαθία , ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω περιοχής και το Γραφείο Θρησκευτικού τουρισμού στη Γερμανία Pegasus, που μέσα από τα διαφημιστικά έντυπα, τις επαφές με τουριστικά γραφεία και τις συζητήσεις προέβαλαν τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής, δηλ. τις περιοχές από την πορεία του Απ. Παύλου, τη Βυζαντινή Βέροια και τα Μοναστήρια της Κ.Μ., το Άγιο Όρος και την ευρύτερη περιοχή.
  Εκπρόσωπος της Π.Κ.Μ. και της Ημαθίας στην Έκθεση ήταν ο κ. Γιώργος Σαλιάγκας ενώ εκπρ. του Οργανισμού ήταν η κ. Μάρα Σιδερίδη που πραγματοποίησαν επαφές και συναντήσεις.
  Παρά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας στη Γερμανική αγορά και φάνηκε μέσα από τις συζητήσεις με τους επισκέπτες στο περίπτερο, υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο τομέας  του θρησκευτικού τουρισμού δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των άλλων μορφών τουρισμού, όπως φάνηκε από το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα θρησκευτικά ενδιαφέροντα της Π.Κ.Μ.
  Για την επόμενη χρονιά, δηλ. το 2013, η Εκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο την ίδια εποχή και ήδη άρχισαν οι σχετικές προετοιμασίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο