Η μόνη λύση... (αρθρογραφία)

Άρθρο το καθηγητή Οικονομικών 
Λιότσιου Σ. Βασίλη

     Όταν το 1898 μπήκαμε σε διεθνή επιτήρηση (μετά την πτώχευση του 1892 και τον καταστρεπτικό πόλεμο του 1897) οι μεγάλες δυνάμεις, που άσκησαν την επιτήρηση, (σας θυμίζει τίποτα;) το πρώτο πράγμα που επέβαλλαν ήταν η απαγόρευση στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας μας να κόψει  νόμισμα! Τυχαίο? Δε νομίζω!  

Εκεί λοιπόν βρίσκεται η λύση και τώρα:
-      ΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΕΧΘΕΣ. (Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το μνημόνιο "δε βγαίνει", ούτε φτιάχτηκε γι αυτό !)
-      ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ) ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. (Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες ανάπτυξης αξιοποιώντας τη γεωργία και το τουρισμό, τομείς που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα )
-       ΑΠΟΛΥΤΗ (ο νοών νοείτω) ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  (πράκτορες των τραπεζιτών).
-      ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ‟ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ :
-      ΚΟΠΗ ΝΕΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, νομιμοποίησή του στη συνέχεια - ώστε να γίνει επίσημο εσωτερικό νόμισμα και να πάψει η "δαμόκλειος σπάθη" της  στάσης πληρωμών  - και τεχνητή εσωτερική εξίσωσή του (αρχικά) με το Ευρώ.
-      Υιοθέτηση  στη συνέχεια για όσο χρειαστεί ,δύο νομισμάτων: ένα για μέσα (δραχμή) και ένα για τις εξωτερικές συναλλαγές (ευρώ).Κάθε ευρώ που θα μπαίνει στη χώρα από τουρισμό ή άλλες διαδικασίες θα μετατρέπεται σε δραχμή και θα αποθηκεύεται ώστε να πληρώνονται οι συναλλαγές με το εξωτερικό που θα είναι δυσχερείς (στο χειρότερο σενάριο).Ταυτόχρονο αναζήτηση "νέων συμμαχιών" με εμπορικές συναλλαγές που στηρίζονται σε αντιπραγματισμό.
-      Το κράτος θα ελέγχει – μέσω φορολογίας – την ποσότητα του χρήματος  που θα κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά (δραχμή) σε σχέση με το ΑΕΠ ώστε να μην υπάρξει πληθωρισμός και η απαραίτητη αύξηση της προσφοράς του θα γίνεται μέσω δημοσίων δαπανών.
-      Καταγγελία σε επίπεδο αρχηγού κράτους ότι η Ε.Ε το Δ.Ν.Τ ,η Ε.Κ.Τ .η Παγκόσμια Τράπεζα ,οι ‟οίκοι αξιολόγησης” και οι ‟αγορές” ,δεν είναι τίποτε άλλο από παραμάγαζα της FED και του διεθνούς ιδιωτικού τραπεζικού λόμπι . Οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή σε όλες τις …δήθεν αντιμαχόμενες πλευρές.
-       ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ) ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ,(ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ) ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΑ ,ΙΖΗΜΑΤΑ  ,ΕΥΓΕΝΗ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ .
      Η ζημία και η ανασφάλεια που θα προκύψει γι' αυτούς και τις αγορές θα είναι πολλαπλάσια και στην πραγματικότητα σε μας δεν θα συμβεί ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!! Αντίθετα αν (που σίγουρα θα συμβεί) ένα έστω κράτος μας ακολουθήσει ,θα αλλάξει σελίδα ο πλανήτης μας με την κυριαρχία και κοπή λαϊκών άτοκων νομισμάτων (βλέπε greenback του Λίνκολν) που δε θα δημιουργούν νομοτελειακά αναπαραγόμενο χρέος.
     Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του συστήματος είναι η ΑΓΝΩΣΙΑ και μετά οι εξαγορασμένες κυβερνήσεις ! Πολύ λίγοι (τουλάχιστον από τα άρθρα που διαβάζω καθημερινά)  γνωρίζουν τι είναι χρήμα (!;) και γιατί υπάρχει τόκος...Φανταστείτε (!) Αν ήξεραν τι είναι χρήμα, πως πολλαπλασιάζεται , από ποιους και γιατί  επιβάλλεται τόκος, θα είχαν τρελαθεί ,θα ήταν στους δρόμους ! Το χρήμα δεν είναι τίποτε άλλα παρά το μέσο για την επίτευξη σκοπών που διαφορετικά θα είχαν επιτευχθεί μόνο με επιθετικό πόλεμο ! Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ , ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!! Ακούω τη φράση : ‟...ναι αλλά αυτοί θέλουν πίσω τα λεφτά τους και ...τέτοια” .Λάθος ! Δεν του νοιάζουν τα ζωγραφισμένα χαρτιά. Αυτά έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να τα κόβουν και να τα πολλαπλασιάζουν οι ίδιοι και μπορούν να το κάνουν ό,τι ώρα  θέλουν .Οι τράπεζες που "κόβουν" χρήμα (FED ,EKT, K.Τράπεζα Ελλάδος κλπ) ,σύμφωνα με νόμους (!;), δεν ελέγχονται απο τα κράτη !). Το ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα "ζωγραφισμένα χαρτιά",φαίνεται στην ίδια τη δανειακή σύμβαση, όπου υπάρχει ρήτρα που απαγορεύει στη χώρα μας να δανειστεί από Τρίτη χώρα για να ξεπληρώσουμε τους δανειστές (!;). Χρειάζεστε τίποτε περισσότερο για να πειστείτε για τις προθέσεις τους ; Εξάλλου ,αν αθροίσετε τα ποσά που χάσανε  από τα κράτη που δήλωσαν στάση πληρωμών προς τους πιστωτές ,θα έπρεπε να είχαν χρεοκοπήσει  ,πέρα από το ότι το χρήμα που κυκλοφορεί είναι κατά 900% περισσότερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ (?!).Γι αυτούς το χρήμα είναι απλά ο μοχλός , το όπλο που με την αυξομείωσή του , ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ κρίσεις και κατακλέβουν προϊόντα και ύλες όποτε το αποφασίσουν . (Η σημερινή εξάλλου κρίση από την υπερβολική ‟παραγωγή” και πολλαπλασιασμό χρήματος από τους ίδιους προέκυψε).
     Ποιος ξέρει ότι  παραχωρήσαμε στους ιδιώτες (ουσιαστικά από το 1913 επί Willson) το αποκλειστικό δικαίωμα να κόβουν  χρήμα ; Ποιος ξέρει ότι η ΕΚΤ ,η FED ,το ΔΝΤ ,η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα ,κλπ ,είναι ιδιωτικά ανέλεγκτα από τα κράτη καρτέλ χρήματος ; Ποιος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, όλα τα κράτη να έχουν δημόσιο χρέος και να χρωστούν και σε ποιον ; Ποιοι άνθρωποι είναι πάνω από τα κράτη και τα δανείζουν ζωγραφισμένα χαρτιά με τόκο  ; Πως είναι δυνατόν η ΕΚΤ (η αρμόδια τάχα να …κόβει χρήμα) να χρειάζεται ,λέει , να δανειστεί από τις αγορές - από τους ιδιώτες δηλαδή (!;) - με τόκο ,για να στηρίξει τις οικονομίες των νοτίων χωρών και γι' αυτό δεν το κάνει ; Γιατί δεν κόβει η ίδια νέο χρήμα ;
    Ποιος τα καταλαβαίνει και τα ξέρει αυτά ; Μας τα λένε ξεκάθαρα ,αλλά κανένας δεν τα καταλαβαίνει ,γιατί φρόντισαν πιο νωρίς να δημιουργήσουν μέσω της παιδείας αδιάφορους και άσχετους περί τα οικονομικά πολίτες . Από την άλλη, γιατί στα ΜΜΕ και στις συζητήσεις των … (ίδιων κάθε φορά) κηνσόρων  που φιλοξενούνται δεν υπάρχει καν η κοπή άτοκου χρήματος από τα κράτη στην ατζέντα τους  ; Ή γιατί είναι άσχετοι και δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ή είναι πράκτορές του (το πιο πιθανό).
     Κάθε πάνελ ,που κοσμείται τελευταία από καθηγητές πανεπιστημίου ,πουλημένους πρακτορίσκους των τραπεζιτών , ασχολείται με το αν πρέπει να περικοπούν μισθοί  ,αν η βελτίωση των εσόδων από φορολογία φέρει ανάταση και ανάπτυξη (αυτή η …ανάπτυξη !) ή αν πρέπει να αναθεωρηθούν μέρη του μνημονίου.
Ασχολούνται δηλαδή παραπλανητικά με το αν μια πληγή από σφαίρα πρέπει να κλείσει με ράμματα, με γάζες ή χαντζαπλάστ και παραβλέπουν επίτηδες ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να αφαιρεθεί η σφαίρα!!!
      Στο σχολείο αφαιρέθηκε από το μάθημα της οικονομίας ,το οποίο εντέχνως διώκεται ,όλη η μακροοικονομία .Η ύλη δηλαδή που αναφέρεται στο ΑΕΠ ,στο τραπεζικό σύστημα, στον πληθωρισμό κλπ . Δηλαδή ο νέος των 18 ,που σε λίγο θα ψηφίσει ,δεν θα ξέρει τι θα ακούει και καταλαβαίνετε με τι έρμα θα ψηφίζει...
     Και στα νέα made by bildelberg προγράμματα σπουδών όμως, παρόλη την αναγκαιότητα γνώσης των οικονομικών ζητημάτων της οικονομίας που προέκυψε στις μέρες μας  , δεν υπάρχει περιέργως καμία ‟αναβάθμιση”  των οικονομικών μαθημάτων και γνώσεων  που θα βοηθούσαν υποτίθεται τους νέους έλληνες να μην …ξαναρίξουν τη νέα οργανωμένη πια - μετά το μνημόνιο - χώρα τους (?) στην ίδια παγίδα χρέους .Σε κανένα πανεπιστήμιό μας  δεν διδάσκεται η αλήθεια για τον τρόπο δημιουργίας χρήματος .Ούτε εγώ τη διδάχτηκα ! Τελείωσα το πανεπιστήμιο χωρίς ούτε μια αναφορά, μια νύξη ,για το πώς και γιατί η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος ενώ είναι ιδιωτική (μη ελεγχόμενη από το κράτος ) επιχείρηση είναι εισηγμένη το χρηματιστήριο (!?). Πουθενά, κάποια σκέψη έστω ,για κοινωνικοποίηση (μέσω του σχολείου) των νέων μας σχετικά με την αναγκαιότητα της φοροεισφοράς, της κατανάλωσης των ντόπιων προϊόντων ,ή κάποιο πρόγραμμα μάθησης της ορθής και οργανωμένης καταναλωτικής συμπεριφοράς , ώστε να μην κατασπαταλούνται αναίτια φυσικοί πόροι ,ή αντίδρασης με εμπάργκο σε προϊόντα που αισχροκερδούν.
     Σε όλη αυτήν την ιστορία της χρηματοπιστωτικής κρίσης ,ο λαός δεν καταλαβαίνει τίποτα . Μόνο νιώθει τις συνέπειες .Περνάνε στα ψιλά οι …διαφωνίες στο ευρωκοινοβούλιο και τα χρηματοπιστωτικά κόλπα της ‟επιμήκυνσης” και της ‟επιλεκτικής πτώχευσης” .Δεν του είναι γνωστές οι λυσσαλέες  διαφωνίες των γερουσιαστών Lindbergh (1921) και Macffaden (1931) .Όταν ο λαός δεν γνωρίζει συστηματικά τα βασικά οικονομικά και την οικονομική ιστορία και όταν όσοι ξέρουν ,δεν τον διαφωτίζουν ,είτε διατεταγμένα είτε ‟δια παραλήψεως” , είναι επόμενο να είναι σε ‟άλλο κόσμο” και να μην αντιδρά !
    Στο άρθρο 14 της δανειακής σύμβασης αναφέρεται ρητά ότι : ‟Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία”. Η φράση ‟…από κάθε ασυλία που είχε” ,αναφέρεται στην δικαστική ευρωπαϊκή ασυλία που κέρδισε ο (δικτάτορας και όχι …σοσιαλιστής)  Μεταξάς το 1936-38 ,όταν αρνήθηκε να εφαρμόσει και άλλα επώδυνα μέτρα που οι τότε δανειστές απαιτούσαν ,ισχυριζόμενος ότι η εθνική ασφάλεια και τάξη της χώρας του που κινδύνευε από τα αβάσταχτα μέτρα, είναι πιο πάνω από τις όποιες ‟υποχρεώσεις” μπορεί να έχει η χώρα προς τους δανειστές της σε κοπανιστό αέρα (χρήμα δηλαδή). Από αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το μνημόνιο ήταν έτοιμο και μελετημένο πολύ πριν δημιουργηθεί η κρίση χρέους της χώρας μας  , αλλά και να κατανοήσει ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του μνημονίου και ποιος ο ρόλος των  πρακτόρων του ΔΝΤ και των διεθνών τραπεζιτών που ανέβασαν - γι’ αυτό το λόγο - στην εξουσία της χώρας μας:
     Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ (μέσω ελεγχόμενης - ανεπαίσθητης πτώχευσης) ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΑΠΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ‟ΝΤΟΜΙΝΟ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ‟ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”.ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ,ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
     Να το ξαναπούμε λοιπόν (γιατί το’ χω ξαναπεί από το μετερίζι της αρθρογραφίας πολλές φορές ) :
Τα πράγματα είναι εξοργιστικά απλά και το πεδίο μάχης ακραιφνές :
    Στη μια μεριά βρίσκονται ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ,οι τραπεζίτες ,τα ανδρείκελά τους ,(οι εξαγορασμένοι πράκτορες - πολιτικοί) και τα πλήρως ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ και από την άλλη ,οι λαοί , οι φτωχοί άνθρωποι που ,όντας στο έρεβος της συστηματικής αγνωσίας ,δεν καταλαβαίνουν το αναπαραγόμενο άτιμο παιχνίδι (με όπλο το χρήμα ) που τους παίζουν ! (Ακόμα νομίζουν ότι οι ‟δόσεις” έρχονται με αεροσκάφη και ένοπλη συνοδεία, δεν φαντάζονται ότι είναι απλές λογιστικές καταχωρήσεις σε έναν υπολογιστή !)
    Όλα είναι  προσυμφωνημένα και στημένα εδώ και τρείς αιώνες σε μια όλο και πιο ματωμένη σκηνή. Μια παρτίδα σκάκι με έναν μόνο παίκτη που πρέπει να κερδίσει …τον εαυτό του Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τί σημαίνει αυτό και έτσι να αποφασίσει αν πρέπει να οργιστεί ή όχι :
Σημαίνει πολύ απλά ότι οι τραπεζίτες ,έχουν εξαγοράσει πλήρως ,σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις , τη ‟διανόηση” και τα ΜΜΕ των χωρών και έτσι προβάλλουν «αντιστάσεις» σε κάθε τι που προσπαθεί να περιορίσει (έστω) τα πανίσχυρα τραπεζικά καρτέλ τους .Έχουν ‟δικούς τους” τους γερουσιαστές ,έχουν ‟δικά τους” τα  ΜΜΕ ,έχουν ‟δικούς τους” πρωθυπουργούς και υπουργούς, έχουν δικούς τους  καναλάρχες, οίκους ‟αξιολόγησης” αλλά και …καθηγητές πανεπιστημίων.
      Με περίεργη   ομοιομορφία λόγων και πράξεων οι πρωθυπουργοί Ελλάδας ,Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας εσχάτως ,λίγο πριν από την είσοδο των χωρών τους στον μηχανισμό στήριξης ,όλοι, διαβεβαίωναν ότι δεν τον είχαν ανάγκη, έχαναν πολύτιμο οικονομικό χρόνο ,πριμοδοτούσαν τους κερδοσκόπους και τα CDS,  έφερναν την κατάσταση έντεχνα σε αδιέξοδο ώστε να επικαλεστούν τον δήθεν εφιάλτη της ‟πτώχευσης” και τελικά υπέγραφαν αντισυνταγματικά …μνημόνια αυτοκαταστροφής και ξεπουλήματος των χωρών τους . Οι ίδιοι άνθρωποι,  οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, κατόρθωσαν με βρομιές , στημένες ‟κρίσεις”, πολέμους , δολοφονίες , με όργανα τους εξαγορασμένους πολιτικούς ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, να βρίσκονται και στα τρία ,δήθεν , ‟αντιμαχόμενα” στρατόπεδα της ‟σκακιέρας” : Και στις ηγεσίες των κρατών και στις κεντρικές τράπεζές τους (που ο κόσμος δεν ξέρει ότι είναι ιδιωτικές) και στους ‟οίκους αξιολόγησης” και στις λεγόμενες ‟αγορές”. Έστησαν έτσι ένα ακαταλαβίστικο ,για την πλειοψηφία ,θεατρικό παιχνίδι γεμάτο σοβαροφάνεια ,απίθανους οικονομικούς όρους και  ‟χρηματοπιστωτικά προϊόντα” , με περίεργους ‟οίκους αξιολόγησης” και αγορές, ιδιώτες δηλαδή ,που περιέργως μπορούν να δανείζουν ολόκληρες ομάδες κρατών. Εγώ διαφωνώ με όλους όσους ισχυρίζονται ότι η χρηματοπιστωτική αγορά κινείται δήθεν με βάση τους νόμους προσφοράς και ζήτησης και έτσι επειδή η Ελλάδα είχε άσχημα μακροοικονομικά ,μοιραία ανέβηκαν τα σπρέτς .Η Ισλανδία ,το θαύμα της Eυρώπης  και η Littman brothers , 2 μέρες πριν χρεοκοπήσουν είχαν 3Α στην αξιολόγηση από τους γνωστούς ‟ανεξάρτητους” οίκους (!;).
      Τραγικό όσο και αισχρό ρόλο σ’ αυτό το σκηνικό, παίζουν οι  οικονομικοί παράγοντες - αξιωματούχοι  της Ε.Ε και οι υπουργοί οικονομικών, που προσπαθούν τάχα από θέση αδυναμίας (?!) ,να …αμυνθούν απέναντι στις παντοδύναμες (λέει) αγορές και ‟οίκους” , παράσιτα ,τα οποία μπορούν με ένα μόνο νόμο να εξαφανίσουν σε μια μέρα από προσώπου γης !
     Βρισκόμενοι λοιπόν και στις δύο πλευρές του δήθεν οικονομικού πολέμου και έχοντας πολιτικούς , νόμους και παιδεία στα χέρια τους ,μπορούν εύκολα, έντεχνα και με λογικοφανή διαδικασία ,να οδηγήσουν ό,τι ώρα θέλουν , όποιο λαό θέλουν ,όποια στιγμή θέλουν, στην οικονομική καταστροφή και την χρεοκοπία (το έκαναν στο λαό των ίδιων των  ΗΠΑ τρείς φορές με αποκορύφωμα το 1929-’30).
     Ο τραπεζίτης Mayer Amschel Rothschild ,ο πιο αιματοβαμμένος άνθρωπος της γήινης ιστορίας ( μπροστά του ωχριούν ο Χίτλερ και  ο Πωλ Ποτ των ‟ερυθρών χμέρ”) είπε κυνικά ,όταν εδραίωσε το σκηνικό που προαναφέραμε :
“Δώστε μου τον έλεγχο της προσφοράς χρήματος ενός έθνους και δε με νοιάζει καθόλου ποιος κάνει τους νόμους του”.
     Τον νοιάζει όμως η παιδεία του ,γιατί μόνο αυτή μπορεί να τον ξεσκεπάσει και να τον αφοπλίσει και γι αυτό … ‟επενδύει” σ’ αυτήν (μέσω της Διαμαντοπούλου αυτή τη φορά).
     Η γνώση και κατανόηση του πιο απαίσια απλού κόλπου που στήθηκε ποτέ και καταδικάζει την ανθρωπότητα σε φτώχια και εξαθλίωση μόνο μέσα από την παιδεία μπορεί να γίνει αντιληπτό και να καταπολεμηθεί.
   ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ (!?) ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΑΤΟΚΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ  !!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ) ,ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ …ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ (ΜΜΕ, “γνωστούς άγνωστους”, εργατοπατέρες κλπ ).
     ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ,ΕΚΠΟΝΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΙΚ ,ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΕΝΩ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ !
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ : ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ,ΦΤΩΧΕΙΑ ,ΥΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ !!!
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !
     Η μάχη δεν θα είναι εύκολη, τα ΟΝΤΑ (κυριολεκτώ!) που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δολοφόνησαν  4 αμερικανούς προέδρους, δολοφόνησαν και δολοφονούν εκατοντάδες (βλέπε γερουσιαστή Μacffaden,  Λατινοαμερικάνους και όχι μόνο ηγέτες),  εξευτέλισαν ονόματα και συνειδήσεις (βλέπε Παπανδρέου και Κωσταντόπουλος (ΠΑΟ) αντίστοιχα), στη προσπάθειά τους να κρατήσουν την έκδοση χρήματος - και την αυξομείωσης της προσφοράς του -  στα χέρια τους. Αν όμως όλοι καταλάβουν το, αισχρά απλό, παιχνίδι τους και αποτινάξουν τους πολλαπλασιαστές δύναμης που κατέχουν (τους εξαγορασμένους πολιτικούς τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ) τότε η οργή θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο και θα τους τσακίσουμε .Και αυτούς και τους κλώνους τους ! Χωρίς έλεος!

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ! ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ,ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!

Να τι είπαν μερικοί …γνώστες και …παθόντες που κατάλαβαν (έστω και αργά) τι γίνεται:

“…Το μεγάλο μας βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το δικό του οικονομικό σύστημα (εννοεί την  FED).Το δικό μας οικονομικό σύστημα συσσωρεύεται ιδιωτικά .Η ανάπτυξη του έθνους μας κατά συνέπεια και όλες οι δραστηριότητές μας, είναι στα χέρια μερικών ανθρώπων, οι οποίοι ,σύμφωνα με τη δική τους λογική και τις δυνατότητές τους , παγώνουν ,επιβραδύνουν και καταστρέφουν την αυθεντική οικονομική ελευθερία. Έχουμε καταντήσει μια από τις χειρότερα διοικούμενες ,μια από τις πιο απόλυτα ελεγχόμενες και κυριαρχούμενες κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Δεν είμαστε πλέον μια κυβέρνηση ελεύθερης γνώμης, πεποιθήσεων και πλειοψηφικής εκλογής ,αλλά μια κυβέρνηση υπό την κρίση και την απειλή μιας μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων”.
  Woodrow Wilson  (28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ 1913 – 1921)  όταν κατάλαβε τι έκανε μετά την δημιουργία της  FEDERAL REZERVE (την δήθεν ‟ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ”) τον Δεκέμβρη του 1913. Όταν δηλαδή, εκχώρησε το αποκλειστικό δικαίωμα σε ιδιώτες να δημιουργούν χρήμα από κοπανιστό αέρα και να δανείζουν με αυτό έντοκα  (?!) την κυβέρνηση των  ΗΠΑ!

"Αυτή τη στιγμή η FED διαιωνίζει μια κατάσταση όπου μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε χρήματα από αυτή με τόκο, για να πληρώσουμε τον τόκο που έχει ήδη συσσωρευτεί και κεφαλαιοποιηθεί. Έτσι με τον δρόμο που έχουμε πάρει, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από το χρέος".
Charles Collins Δικηγόρος  πρώην διευθυντής , ιδιοκτήτης τράπεζας και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ

 “ Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν το χρήμα είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει…”
 John Kenneth  Galbraith Οικονομολόγος

  “To σύγχρονο τραπεζικό σύστημα κατασκευάζει χρήματα από το τίποτα .Η όλη διαδικασία είναι μάλλον το πιο εκπληκτικό ταχυδακτυλουργικό κόλπο που ανακαλύφθηκε ποτέ. Το τραπεζικό σύστημα επινοήθηκε μέσα στην αχρειότητα και γεννήθηκε μέσα στην αμαρτία .Οι τραπεζίτες κατέχουν την γη. Ακόμα και αν την πάρετε πίσω ,αν τους αφήσετε τη δύναμη να δημιουργούν χρήμα ,με μια μολυβιά, θα δημιουργήσουν αρκετά για να την αγοράσουν ξανά .Αν τους αφαιρέσετε αυτή τη δύναμη, όλες οι μεγάλες περιουσίες τους , όπως η δική μου, θα εξαφανιστούν, και πρέπει να εξαφανιστούν, γιατί τότε αυτός ο κόσμος θα είναι ένας καλύτερος και πιο χαρούμενος κόσμος για να ζήσει κάποιος. Αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε σκλάβοι των τραπεζών και να πληρώνετε το κόστος της ίδιας σας της σκλαβιάς, τότε αφήστε τους να δημιουργούν  χρήματα και να ελέγχουν την πίστωση.”
Sir Josiah Stamp Διευθυντής τράπεζας Αγγλίας  1928 - 1941 - Φημιζόμενος τότε ως ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αγγλία
 
Δείτε τώρα γατί δολοφονήθηκαν 2 από τους προέδρους των ΗΠΑ:

  “ Όποιος ελέγχει τον όγκο των χρημάτων στη χώρα μας είναι ο απόλυτος άρχοντας όλης της βιομηχανίας και του εμπορίου .Και όταν συνειδητοποιείς ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται τόσο εύκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην κορυφή ,δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος που οφείλονται οι περίοδο πληθωρισμού και οικονομικής ύφεσης.”
James A.Garfield Δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ

     “Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημιουργεί ,να εκδίδει ,και να κυκλοφορεί όλα τα χρήματα και τα πιστωτικά προϊόντα που χρειάζονται για να καλύψουν τις κυβερνητικές δαπάνες και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Με την υιοθέτηση αυτών των αρχών, οι φορολογούμενοι  πολίτες θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά που τώρα δίνουν για εξόφληση τόκων .Το δικαίωμα της δημιουργίας και έκδοσης χρημάτων είναι, όχι μόνο το ανώτατο αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης ,αλλά και η μεγαλύτερη δημιουργική της ευκαιρία.”
Abraham Lincoln -  Δολοφονημένος πρόεδρος των ΗΠΑ

  “ Ωσότου ο έλεγχος της έκδοσης χρημάτων και πιστώσεων ,να επανέλθει στην κυβέρνηση και να αναγνωριστεί ως η πλέον περίοπτη και ιερή ευθύνη της ,όλες οι συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας της βουλής και της δημοκρατίας είναι άσκοπες και μάταιες .Όταν ένα έθνος δεν έχει πλέον τον έλεγχο του πιστωτικού συστήματος, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του. Εφόσον τεθεί επικεφαλής η τοκογλυφία θα καταστρέψει οποιοδήποτε έθνος.”
William Lyon Mackenzie King - Πρώην πρωθυπουργός του Καναδά (Ο οποίος εθνικοποίησε την Τράπεζα του Καναδά)

Θέλετε κι άλλα; Δεν είναι ξεκάθαρο πλέον;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο