Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ενημερώνει για τα επιχειρησιακά προγράμματα επαγγελματικής αλιείας

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 1319/Β' 23.4.12 που καθορίζει τις διαδικασίες υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους επαγγελματίες ψαράδες στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Σκοπός του μέτρου είναι η ενίσχυση της ασφαλείας των επαγγελματικών σκαφών, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, της υγιεινής και της ποιότητας των αλιευομένων προϊόντων καθώς και η ενεργειακή αποδοτικότητα και η επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση των κινητήρων των αλιευτικών σκαφών και η αντικατάσταση των αλιευτικών εργαλείων.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών για τα μικρά παράκτια σκάφη κυμαίνεται από 40% έως 60%. Προθεσμία υποβολής φακέλων ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλιείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Ημαθίας στο τηλέφωνο 2331350123 (κα Σπορέλα)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο