ΚΚΕ Ημαθίας: "Να τι «ανάπτυξη» φέρνουν!"

Από την Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
 
Σε απάντηση των οπαδών του ευρωμονόδρομου έρχεται το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την ανάπτυξη που προωθούν οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ. Στο άρθρο παρουσιάζεται ένα σχέδιο μέτρων που αποτελείται από έξι σημεία που προωθεί η κυβέρνηση για την ανάπτυξη στις χώρες της ευρωζώνης με «οικονομικές δυσχέρειες».  

Συγκεκριμένα, το γερμανικό σχέδιο για την ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου (ΕΟΖ) στις χώρες της ευρωζώνης που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον και με λιγότερο περιοριστικούς κανόνες λειτουργίας.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομική κρίση θα αναμορφώσουν την αγορά εργασίας τους με βάση το γερμανικό μοντέλο, καθιστώντας πιο ευέλικτη τη νομοθεσία για την προστασία απέναντι στις απολύσεις ή μειώνοντας το μισθολογικό κόστος. Επίσης, πρέπει να δημιουργήσουν οργανισμούς που θα είναι επιφορτισμένοι με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών, στα πρότυπα μάλιστα της Τρόιχαντ, δηλαδή του οργανισμού που δημιουργήθηκε στη Γερμανία μετά την επανένωση για το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το ίδιο σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος εκπαίδευσης των νέων κατά το γερμανικό μοντέλο, που προάγει την εκπαίδευση σε επιχειρηματικό περιβάλλον. Με δηλώσεις του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Σάιμπερτ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας όμως ότι οι προτάσεις αυτές θα τεθούν προς απόφαση στην τακτική σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιούνη. Αυτήν την ανάπτυξη υπερασπίζονται ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει και εξωραΐζει την πραγματικότητα για τα «αναπτυξιακά» μέτρα της ΕΕ. Να παρέμβει ο λαός και με την ψήφο του. Βγάζοντας ισχυρό το ΚΚΕ, να τους τρομάξει, να τους αναχαιτίσει.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΔΙ'ΑΦΘΟΡΟΣ29/5/12, 1:55 μ.μ.

    Από κόμμα που δεν σέβεται το Σύνταγμα της Ελλάδος, δεν δέχομαι καμία άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο