Άνεργοι και μικρομεσαίοι στο πρόγραμμα για τα Αποθεματικά του ΕΣΠΑ

Στο «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ, εντάχθηκαν για χρηματοδότηση 2228 επιχειρηματικά σχεδίων, ανέργων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, μέσα από δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του ΕΠΑΝ, ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ Α.Ε., πανελλαδικά,  στη Δράση Ι του προγράμματος που αφορά τους ανέργους, εντάχθηκαν 1.626 προτάσεις, ενώ στη Δράση ΙΙ που αφορά υπάρχουσες επιχειρήσεις, εντάχθηκαν 602 προτάσεις.

Από τα επιχειρηματικά σχέδια και στις δύο Δράσεις, δημιουργούνται συνολικά 3500 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Στις περιφέρειες της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκαν συνολικά 268 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού και δημόσιας χρηματοδότησης (επιδοτείται το 100% του προϋπολογισμού) 9.055.805,46 ευρώ.

Στη Δράση Ι εντάχθηκαν 118 έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.950.663,99 ευρώ, ενώ στη Δράση ΙΙ εντάχθηκαν 150 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.105.141,46ευρώ.

Στις δύο αυτές περιφέρειες παρατηρείται, σε σύγκριση με το σύνολο της χώρας ό,τι το πρόγραμμα προσέλκυσε περισσότερα σχέδια από επιχειρήσεις απ' ότι από ανέργους. Πέραν αυτού, η κεντρική Μακεδονία, είχε περίπου τριπλάσια επιχειρηματικά σχέδια, σε σχέση με τη δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα :
Στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκαν 205 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 6.896.049,58 ευρώ, από τα οποία τα 108 αφορούν ανέργους και τη Δράση Ι.

Στην περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκαν 63 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 5.105.141,46 ευρώ.

Επισημαίνεται  από το ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ ότι η μεγάλη απήχηση του Προγράμματος οδήγησε στην ανάγκη για εξασφάλιση πρόσθετων πόρων κατά 40 εκ. ευρώ στο σύνολο του προγράμματος. Η ένταξη επιπλέον έργων αναμένεται αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αύξηση αυτή.

Πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο