Επτά υποχρεώσεις που δεν μπορούν άλλο να περιμένουν

Επτά μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα στο πλαίσιο του μνημονίου – 2 θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα προκειμένου η χώρα να εξακολουθήσει να παίρνει την κοινοτική χρηματοδότηση κανονικά και αδιάλειπτα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος αφορά: α)στην κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο είναι έτοιμο εδώ και καιρό κι απλώς περιμένει πλέον να κατατεθεί στη Βουλή, β) στην κατάρτιση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για την περικοπή των περίφημων 11,5 δις ευρώ σε δύο ή το πολύ τρία χρόνια από το 2013, γ) στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου, προς τους ιδιώτες, που έφτασαν αισίως στα 6,5 δισ.ευρώ, δ) στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας με τους θεσμικούς επενδυτές, ε) στην επιτάχυνση των αλλαγών στην αγορά της ενέργειας, που έχουν κολλήσει, στ) στις αλλαγές στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και ζ) στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Με βάση όλες τις ενδείξεις οι αλλαγές αυτές παραμπέμπονται να υλοποιηθούν στην καλύτερη περίπτωση μετά τον Ιούνιο καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα θα οδεύσει σε επαναληπτικές εκλογές. Επικρατέστερη ημερομηνία; Η 17 Ιουνίου.

Πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο