Μόνο τοις μετρητοίς τα φάρμακα για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Το παραμύθι έχει τελειώσει… Από σήμερα πλέον τα φάρμακα θα πληρώνονται μετρητοίς και οι 9.500.000 ασφαλισμένοι θα παίρνουν τις αποδείξεις και θα πηγαίνει ο καθένας στον ασφαλιστικό του φορέα να διεκδικεί τα χρήματά του. Θα πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι οι πολίτες δεν είναι ασφαλισμένοι στα φαρμακεία αλλά στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία από τα οποία θα πρέπει να έχουν την παροχή υπηρεσιών της περίθαλψής τους».   

Αυτά τόνισε με έμφαση στην εφημερίδα «Λαός» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Κίμων Παράσχου, με αφορμή την χθεσινή συμβολική 24ωρη απεργία με το κλείσιμο όλων των φαρμακείων στο Νομό και την διακοπή, από σήμερα, της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Μας χρωστάνε μέχρι τώρα 1 δισ. ευρώ που μεταφράζεται σε 270 εκατ. το Μάρτιο, 270 εκ. τον Απρίλιο, τα τρέχοντα που είναι 200 εκ. ευρώ κι άλλα 200 εκ. από πέρσι.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε, ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι έχουμε χάσει τα λεφτά μας… Και εκτός αυτού δεν έχουμε πλέον πού να απευθυνθούμε… Μιλάμε για πλήρη κατάρρευση του Συστήματος Υγείας και της Φαρμακευτικής περίθαλψης 9 εκατομμυρίων Ελλήνων που ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ… Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ» προσθέτει ο κ. Παράσχου.

Η κατάρρευση βεβαίως πλήττει ιδιαίτερα κάποιους ασφαλισμένους που εξαρτάται κυριολεκτικά η ζωή τους από την φαρμακευτική αγωγή (καρδιοπαθείς, χρόνια ασθενείς, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.λ.π.) οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φάρμακα πανάκριβα ενώ η πλειοψηφία αυτών, αδυνατεί οικονομικά.

Ολοι αυτοί λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται στα φαρμακεία των Νοσοκομείων τα οποία ωστόσο δεν έχουν επάρκεια φαρμάκων και βέβαια η οικονομική κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι κι αυτή απελπιστική.

Οι Φαρμακοποιοί πάντως της Ημαθίας στην χθεσινοβραδινή συνέλευση του Συλλόγου, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι αλλά και αποφασισμένοι να καταδείξουν την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των φαρμακείων και στο αδιέξοδο που έχουν μπροστά τους, αφού όπως τονίζουν «όποιος παίρνει συνταγές και πιστώνει, στο εξής, τον ΕΟΠΥΥ είναι σαν να σπρώχνει τον εαυτό του βαθύτερα στο λάκκο… Διότι ποια κυβέρνηση και ποιο Υπουργείο θα του πληρώσει τις συνταγές του Μαΐου;» αναρωτιούνται.

Από σήμερα λοιπόν, τέρμα το «πωλών επί πιστώσει» στα Φαρμακεία για χιλιάδες ασφαλισμένους και της Ημαθίας που θα ζήσουν έναν ακόμη Γολγοθά στο υπό κατάρρευση εθνικό σύστημα υγείας (!) που πληρώνει τις χρόνιες παθογένειές του, εκατέρωθεν!

Πηγή: Εφημ. "Λαός", της Σοφίας Γκαγκούση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο