Ιταλικό Μπαρόκ από το Οργανικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Το οργανικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας παρουσιάζει το επόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου στις 9 μμ στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ένα πρόγραμμα με έργα Ιταλών συνθετών του 18ου αιώνα.  
Ευγενείς Βενετοί όπως οι A.VIVALDI, B.MARCELLO, T.ALBINONI, D.GABRIELLI αλλά και πλήθος άλλων συνθετών από αλλά σημαντικά μουσικά κέντρα της Ιταλίας δημιούργησαν ένα έργο απαράμιλλης έμπνευσης που συναρπάζει με την μελωδικότητα την διαύγεια και αμεσότητα του.

Το οργανικό σύνολο του Δ.Ω.Β με τη διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή του κ.Δαμιανου Καιλογλου και στα σολιστικά μέρη τους Σοφία Μαιου, Κόσμα Σαββουλιδη, Αλεξάνδρα Τσιαρα βιολί Κατερίνα Μαιου τσέλο και Αναστασία Διαλεκτοπουλου φλάουτο θα παρουσιάσει χαρακτηριστικά κομμάτια τόσο από την περίοδο του  πρωίμου Μπαρόκ ( G.B.VITALI, D.GABRIELLI ) όσο και από την πιο ώριμη φάση του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική του κορυφαίου A.VIVALDI.

Τα μελή του συνόλου:

Βιολί: Σοφία Μαιου, Κοσμάς Σαββουλιδης, Αλεξάνδρα Τσιαρα, Στέφανος Δελληγιαννης, Γαρυφαλλιά Κατσαβουνιδου, Ραφαέλα Παπατσιοτσου, Δήμος Δαβορας, Νίκος Ζαφειρόπουλος.
Τσέλο: Κατερίνα Μαιου, Κωστής Θυμνιοπουλος, Νίκη Πυροβολακη, Αντιγόνη Γκιλια.
Φλάουτο: Αναστασία Διαλεκτοπουλου, Κατερίνα Τοπη.
Continuo: Ελένη Τενεκετζογλου.
Κιθάρα: Γιώργος Πυροβολακης.
Κρουστά: Έλσα Ιωαννιδου, Ευφροσύνη Πυροβολακη.
(Φωτογραφία αρχείου Inveria.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο