Κέρδισε τις εντυπώσεις «Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά

Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας για πρώτη χρονιά δημιούργησε μια ομάδα εφήβων στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής. Τα παιδιά πέρασαν από διάφορα στάδια και από το Νοέμβρη του 2011 διάβασαν  έργα, μίλησαν για θέατρο, έκαναν επιλογή έργου, το οποίο βρήκαν σημαντικό, συναντήθηκαν με τη συγγραφέα του και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος προσφέρθηκε να βοηθήσει και να γίνει ο εμψυχωτής και τέλος σκηνοθέτης της ομάδας «ΑΝΤΙδρασις». Έτσι γεννήθηκε η παράσταση του θεατρικού έργου «Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά.

Το τέλος του ταξιδιού ήταν τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, που δόθηκαν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών δύο παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν γύρω στα 550 άτομα.

Οι παραστάσεις ήταν αφιερωμένες στη συμμαθήτρια των παιδιών της ομάδας Βάσω Κεχάογλου, που κατά κοινή ομολογία, ενθουσίασαν. Ήταν μια προσπάθεια, που από υποκριτικής, σκηνοθετικής, σκηνογραφικής, μουσικής άποψης, αλλά κι από κάθε άποψη, άγγιζε τον επαγγελματισμό. Κάθε σκηνή και άλλο συναίσθημα. Χαρά και λύπη σε άριστη αρμονία. Γέλιο και προβληματισμός, χορός και ρυθμός!

Τα παιδιά της ομάδας «ΑΝΤΙδρασις», έφηβοι του σήμερα, προετοίμασαν μια θεατρική παράσταση βρίσκοντας τον τρόπο να εκφράσουν όλες τις ανησυχίες τους. Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, ένα πανόραμα όσων τους απασχολούν, μέσα από 24 λέξεις-κεφάλαια, δοσμένα με ζωντάνια, χιούμορ και αισιοδοξία.

Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Πενθήμερη, Ρούχα και Ρατσισμός, Σεξ, Τηλέφωνο, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα.

Αφορμή για να βάλουν σε μια τάξη την ψυχή τους οι νέοι και να θυμηθούν το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας οι μεγαλύτεροι.


Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Σκηνικά: Θανάσης Σαμούκας
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Mουσική επιμέλεια: ομάδα «ΑΝΤΙδρασις»
Χορογραφίες: Ευγενία Κοτανίδου - Μπενάκη
Video – φωτογραφία: Kωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Drums: Kωνσταντίνος Ρίστας
Graffiti: Παντελής Ανανιάδης
Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Αργυρίου Θωμαή, Διάκου Μαρία, Ζερβού  Νίκη, Ζησιόπουλος Νέστορας,
Καράμπαλης, Στέφανος, Κόγιας Γιάννης, Κωτούλη Μαρία, Τσούπα Μαρία.

Τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της παράστασης έκανε ο Βαλάντης Λαμπριανίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο