Ο Δήμος Βέροιας πέτυχε την έγκριση τριών μεγάλων έργων για το περιβάλλον

Την έγκριση τριών έργων πέτυχε ο Δήμος Βέροιας μέσα απ το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος  με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των σχετικών πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βέροια διακρίθηκε μεταξύ των Δήμων της χώρας που υπέβαλαν προτάσεις χρηματοδότησης έργω απ το Πράσινο Ταμείο, καθώς πέτυχε να εγκριθούν οι τρεις (3)  προτάσεις που κατέθεσε σε προθεσμία που δεν ξεπερνούσε τις 20 ημέρες από την ημέρα προκήρυξης του προγράμματος.

Σχολιάζοντας την θετική για το Δήμο προσπάθεια στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής, η Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη δήλωσε:

«Το ενδιαφέρον μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων στο αστικό κέντρο, αποτελεί πάντα προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα που το συγκεκριμένο μέτρο του ΥΠΕΚΑ άνοιξε και ζητούσε μελέτες για χρηματοδότηση έργων, κινηθήκαμε μεθοδευμένα και πετύχαμε την υποβολή  ολοκληρωμένων προτάσεων και  την έγκριση αυτών. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι εγκρίθηκαν για 350 Δήμων συνολικά 113 έργα. Η Βέροια έλαβε έγκριση για έργα και προμήθεια εξοπλισμού κόστους 400.000 ευρώ περίπου, την ώρα που δεκάδες δήμοι με ίδιο ή και μεγαλύτερο πληθυσμό και ανάγκες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος. Ειδικά για τις παιδικές χαρές είχαμε έτοιμες μελέτες και για τα δημοτικά διαμερίσματα αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε μόνο το αστικό κέντρο».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε και νέα έργα όταν το Πράσινο Ταμείο ανοίξει ξανά».

Επιγραμματικά τα έργα που εγκρίθηκαν έχουν τους τίτλους:
-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ
-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ - ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Διευκρινίζεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούσαν να υποβληθούν μελέτες έργων αποκλειστικά για το αστικό κέντρο της έδρας των Δήμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» στον οποίο υποβλήθηκαν και έλαβαν έγκριση τα παραπάνω έργα ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ για όλους τους Δήμους της χώρας και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το Δήμο Βέροιας ανέρχεται περί τις 400.000 ευρώ!
Αναλυτικά τα έργα που εγκρίθηκαν έχουν ως εξής:

1.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ - ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ και δημόσια δαπάνη 161.732,70 ευρώ.

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός 161.732,70 €

Η προτεινόμενη πράξη αφορά την προμήθεια οργάνων και εξοπλισμού των παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας. Ειδικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει τα όργανα παιχνιδιού (μετά των σχετικών υλικών που προβλέπονται από τα εγκεκριμένα πρότυπα ασφαλείας για τα δάπεδα και τις υποβάσεις των οργάνων αυτών) που θεωρούνται απαραίτητα σε πρώτη φάση για την ορθή λειτουργία και την ασφάλεια είκοσι ενός (21) παιδικών χαρών του Δήμου μας.

Τα όργανα που προτείνονται αφορούν είτε αρχική εγκατάσταση συμπληρωματικών οργάνων σε διαθέσιμο εντός της κάθε παιδικής χαράς χώρο είτε αντικατάσταση παλαιότερων φθαρμένων οργάνων που πρέπει να απομακρυνθούν. Σε παιδικές χαρές που περιέχουν ήδη όργανα πιστοποιημένα θα τοποθετηθεί μόνο συνθετικό δάπεδο ασφαλείας με την υπόβασή του, σε επιφάνεια που απαιτείται για κάθε όργανο. Η προετοιμασία για την υπόβαση του συνθετικού δαπέδου (τυχόν εκσκαφή, διαμόρφωση, καθαρισμός) και το υλικό της υπόβασης (χαλίκι και γεωύφασμα) που αφορά περίπου 90 m3 υλικό, είναι συμβατική υποχρέωση του προμηθευτή και η πληρωμή περιλαμβάνεται στην τιμή μονάδος του δαπέδου. 

2. Προμήθεια Κάδων Κομποστοποίησης και Απορριμματοφόρου Αποκομιδής Βιοδιασπώμενων Απορριμμάτων» και δημόσια δαπάνη 143.418,00 ευρώ.

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός 124.968,00 €

3. Προμήθεια Κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και μικρού απορριμματοφόρου» και δημόσια δαπάνη 139.297,50 ευρώ.

Εγκεκριμένος προϋπολογισμός 120.847,50 €

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην προμήθεια:
1. Διακοσίων (200) κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα δυσπρόσιτα μέρη του αστικού ιστού της πόλης της Βέροιας.
2. Τριάντα (30) απορριμματοδέκτες ανακυκλώσιμων υλικών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές της πόλης
3. Ενός μικρού απορριμματοφόρων αποκομιδής ανακυκλώσιμων, δηλαδή ενός ευέλικτου ανοικτού απορριμματοφόρου οχήματος 5 κυβικών, μικρών εξωτερικών διαστάσεων και μικρής ακτίνας στροφής, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περισυλλογής απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών ακόμη και από προβληματικές ρυμοτομικά περιοχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο