«Τέλος Ακινησίας» για τους ιδιοκτήτες ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες

Μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν, ωστόσο η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Για την ακρίβεια πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000. Αυτό το γεγονός έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα κυβερνητικά στελέχη, καθώς οι απώλειες στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας κάθε χρόνο αυξάνονται.

Με την καινούργια χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν είτε Τέλος Κυκλοφορίας είτε "Τέλος Ακινησίας", διότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χρεώνει την προσωρινή ακινησία των ΙΧ με ένα σύστημα που θα μοιάζει με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής. 

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/8/12, 1:15 μ.μ.

    Μα προφανώς αυτοί που κατέθεσαν τις πινακίδες το έκαναν επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, θα έχουν να πληρώσουν τα τέλη ακινησίας; Άλλο και πάλι τούτο! Σε λίγο θα πληρώνουν "τέλη ακινησίας" και οι πεθαμένοι. Τόσους φόρους θα πλήρωναν αν ζούσαν. Δεν γίνεται, κύριε, να πεθαίνεις όποτε σου καπνίσει και να στερείς από το κράτος τόσα έσοδα! Ε, όχι λοιπόν! Ο πεθαίνων πληρώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/12, 4:49 μ.μ.

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΗ ΤΑ ΙΧ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/12, 7:31 μ.μ.

    ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΙΧ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΡΟΥΣ ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΟΣΑ ΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΧΑΡΤΙ ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν δε μιλάει για ακινητοποιημένα αμάξια αλλά για κατάθεση πινακίδων.

    Έχουμε κουτό κράτος.
    Και εμείς έχουμε ακινητοποιημένο το αμάξι μας, αφού τα τέλη κυκλοφορίας ισοδυναμούσαν με τεράστιο ποσό.
    Αν όμως τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο, θα πληρώναμε εμείς αλλά και άλλοι. Και το κράτος θα έπαιρνε τα λεφτά του. Τώρα τα χάνει όλα και σκέφτεται άλλους τρόπους.

    Αλλά μετά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και για εμάς. Βουλγαρία ή κάτι άλλο.Τυχαία γεμίσαμε βουλγάρικες πινακίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο