Ηλεκτρονικά μέχρι τις 31/10 θα δέχεται το Υπ. Οικονομικών τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και μόνο ηλεκτρονικά υποχρεούνται να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση όλοι όσοι αμέλησαν να το πράξουν εμπρόθεσμα. Ετσι, ενώ έως τώρα το υπουργείο Οικονομικών δεν δεχόταν ηλεκτρονικά τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις και υποχρέωνε τους φορολογούμενους να επισκεφθούν την εφορία και να υποβάλουν χειρόγραφα το Εντυπο Ε1, με απόφαση του υφυπουργου Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η διαδικασία αλλάζει.

Σύμφωνα με την απόφαση, ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, αντιθέτως οι τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Δεδομένου ότι, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, μέσω του διαδικτύου TAXISNET, έχει παραμείνει ανοικτή και μετά το πέρας της προθεσμίας για την εμπρόθεσμη υποβολή τους και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 31.10.2012 και για λόγους άμεσης εκκαθάρισης των δηλώσεων, η υποβολή των αρχικών εκπρόθεσμων δηλώσεων γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Για τις περιπτώσεις πιστωτικών και μηδενικών εκπρόθεσμων δηλώσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν. 2523/1997, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. καταστάσεις υπόχρεων, προκειμένου να τους επιβληθεί το αυτοτελές πρόστιμο της εκπρόθεσμης υποβολής.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο