Η Βέροια γιόρτασε τα 100 χρόνια απελευθέρωσής της από τους Τούρκους

Mε την πρέπουσα λαμπρότητα γιόρτασε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου η Βέροια την απελευθέρωσή της. Ήταν η 100η επέτειος και γι αυτό τον λόγο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν πλούσιο. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας του Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.  

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Επίσης παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά, Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Συμβούλιο και πλήθος κόσμου.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις, το πρωί έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερωνύμου, Εκφώνηση εντός του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον  Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη Πλατεία Ωρολογίου και αμέσως μετά έγινε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κάτω από βροχή. Μετά την παρέλαση, έγινε η αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας δωρητών της πόλης της Βέροιας στο ισόγειο του  Δημαρχείου Βέροιας από τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Iερώνυμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο