Δεν σου δίνουν απόδειξη....δεν πληρώνεις!

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν απόδειξη, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό!
 
O καταναλωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς σε περίπτωση που δεν λάβει απόδειξη.   
Η συγκεκριμένη διάταξη θα αναγράφεται και στους καταλόγους των εστιατορίων.

Έτσι εάν δεν σας δώσουν απόδειξη σε κάποιο εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης, μπορείτε απλά να φύγετε από το κατάστημα και να θεωρήσετε τον λογαριασμό... κέρασμα!

Η θεσμοθέτηση της πρακτικής «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» περιλαμβάνεται σε σειρά παρεμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά.

Στόχος είναι να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η φοροδιαφυγή μέσω της άσκησης πίεσης από τους καταναλωτές προς τους επαγγελματίες.

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/10/12, 12:03 π.μ.

    Προσχώρησε και το κράτος στο κίνημα "δεν πληρώνω"!Είναι δυνατόν το ίδιο το υπουργείο να προτρέπει τους πολίτες να μην πληρώνουν γι΄αυτό που αγοράζουν; Σε τι διαφέρεί τότε από τους χρυσαυγίτες που καταστρέφουν τα εμπορεύματα των παράνομων μικροπωλητών; Θα μας βάλουν δηλαδή να σκοτωθούμε μεταξύ μας (το γνωστό διαίρει και βασίλευε) τη στιγμή που οι περισσότεροι έμποροι κλείνουν τα μαγαζιά τους, φορολογούνται άγρια, πληρώνουν τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές και χρειάζονται την αλληλεγγύη και υποστήριξή μας; Κι εμένα με ενοχλεί όταν δεν μου κόβουν απόδειξη, αλλά μερικές φορές τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους. Ας μειώσει το κράτος το ΦΠΑ ώστε και οι επαγγελματίες να μην μπαίνουν στον πειρασμό να φοροδιαφύγουν και οι καταναλωτές να ωφεληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/10/12, 10:41 π.μ.

    H χαρα για καθε μπατακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/10/12, 9:14 π.μ.

    Αυτό το πρόβλημα με τις αποδείξεις πάντοτε υπήρχε και ξέρω προσωπικά Βεροιώτες καταστηματάρχες που καυχιόνταν πόσα λιγότερα ευρώ δήλωσαν στην Εφορία. Η ανέχεια του κόσμου τους οδήγησε και τους έδωσε το δικαίωμα αυτό.
    Όταν σε άλλους εργαζομένους φαίνεται ακόμη και η δεκάρα και δε υπάρχει κρυφτούλι με την εφορία, ενώ πληρώνουν κανονικά εισφορές, δεν μπορώ να δικαιολογήσω όσους δεν κόβουν αποδείξεις.
    Επί πλέον κάποιοι από πάντα το εφάρμοζαν αυτό, δεν έκοβαν αποδείξεις και φοροδιέφευγαν και πριν την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο