Σε απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

Απεργία κήρυξαν για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από απόφαση που πήρε η ομοσπονδία τους. Παράλληλα αποφασίστηκε στις 30 του μήνα τα νοσοκομεία όλης της χώρας να λειτουργήσουν χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι εκείνη τη μέρα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. 
 
Πιο αναλυτικά, η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας (οσονούπω και των Νοσοκομείων) καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση. 
 
Επιπλέον, η ΟΕΝΓΕ κηρύσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ. Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας που κατεδαφίζεται από τα μνημόνια.
Στην περιφέρεια την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο