Αποπερατώθηκε ο τηλεέλεγχος στις τοπικές κοινότητες του τέως Δήμου Απ. Παύλου

Η ΔΕΥΑΒ στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό και έχοντας ως στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, την ορθολογική διαχείριση αυτών και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου, προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επέκταση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Διαχείρισης Διαρροών των Δικτύων Ύδρευσης και στις τοπικές κοινότητες του τέως Δήμου Απ. Παύλου.   
 
Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκτέλεση του έργου «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών του δικτύου ύδρευσης των δημοτικών ενοτήτων Διαβατού, Κουλούρας, Μακροχωρίου, Νέας Νικομήδειας, Νέας Λυκογιάννης και Παλαιάς Λυκογιάννης του Δήμου Βέροιας», που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013 Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΒ, συνολικού ύψους 697.250,00 € (χωρίς ΦΠΑ) υπογράφτηκε στις 5 Απριλίου 2012 και ολοκληρώθηκε πριν της συμβατική ημερομηνία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτριος Δάσκαλος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της κ. Θωμά Αγγελίνα από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και από υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης, επισκέφθηκαν σήμερα τα σημεία εγκατάστασης του συστήματος στις Τοπικές Κοινότητες, και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του, καθόσον το έργο έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία κατά την οποία γίνονται όλοι οι απαιτούμενοι συγχρονισμοί και ρυθμίσεις, για την οριστική παραλαβή του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Ο κ. Δημήτριος Δάσκαλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την λειτουργία του έργου και τόνισε ότι « παράλληλα με την ολοκλήρωση του παρόντος έργου, η ΔΕΥΑΒ προχωρά με μια σειρά μελετών για ένταξη δύο ακόμη έργων τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών για τον τ. Δήμο Δοβρά καθώς και βελτίωσης του υπάρχοντος δικτύου στην πόλη της Βέροιας. Κινούμαστε όπως πάντα με διαφάνεια και με σαφείς αναπτυξιακούς προσανατολισμούς. Αντλούμε την δύναμη από την συμπαράσταση των δημοτών και υποσχόμαστε πως θα συνεχίζουμε αξιόπιστα να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό προς όφελος του τόπου και των πολιτών.»

  • Αναφέρουμε πληροφοριακά ότι το σύστημα που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει 15 σταθμούς ελέγχου εξωτερικών υδραγωγείων, 7 σταθμούς ελέγχου εσωτερικού δικτύου και ένα κεντρικό σταθμό ελέγχου ενώ με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται :
  • Μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσω ορθολογικού προγραμματισμού της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και βελτίωσης των λειτουργικών παραμέτρων του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.
  • Μείωση των δαπανών συντήρησης, προσωπικού, ενέργειας και μεταφορικών.
  • Συνεχής εποπτεία, άμεση επέμβαση και αποκατάσταση τυχόν βλαβών.
  • Λήψη στατιστικών στοιχείων με στόχο το βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό.
  • Βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των παρερχομένων υπηρεσιών γενικότερα.
  • Ελαχιστοποίηση των αφανών διαρροών.
  • Αποτελεσματικότερος διοικητικός έλεγχος και οργάνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο