Ο ποιητής "της μνήμης και της οδύνης" Γιώργος Μαρκόπουλος στη Βέροια


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν.Ημαθίας σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ και την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας διοργανώνουν και παρουσιάζουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 το βράδυ, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια μια ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή "της μνήμης και της οδύνης" Γιώργο Μαρκόπουλο.  
 
Ο ίδιος ο ποιητής θα μιλήσει για την τέχνη του αλλά και θα διαβάσει κείμενα του. Βασικός ομιλιτής της βραδιάς θα είναι επίσης o Θανάσης Μαρκόπουλος και θα συντονίζει η Ευγενία Καβαλλάρη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Μεσσήνη το 1951, αλλά το 1965 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και εργάστηκε ως υπάλληλος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το συγγραφικό του έργο είναι πολύπλευρο και πολυβραβευμένο. Το 1996 ο ποιητής τιμήθηκε με το Διεθνές Έπαθλο Καβάφη στην Αίγυπτο και τρία χρόνια αργότερα με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Μη σκεπάζεις το ποτάμι. Το 2011 του απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη για το σύνολο του έργου του, ενώ τον ίδιο χρόνο πήρε και το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Κρυφός κυνηγός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο