Επαφές του "Ανθρώπινου Δυναμικού" για την αστική ανάπλαση

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών του δήμου Βέροιας κ. Άρη Λαζαρίδη και αντιπροσωπείας του Ανθρώπινου Δυναμικού την Τετάρτη 28/11/2012, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Βέροιας.

H συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πορεία του έργου της αστικής ανάπλασης, των προβλημάτων που δημιουργούνται από την υλοποίηση του έργου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης και οι συνεργάτες του, έκαναν μια αναλυτική παρουσίαση του έργου, τονίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων που προκύπτουν από την εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση του έργου η Βέροια θα αποκτήσει μια άλλη μορφή, που θα δικαιώσει όλους όσους πίστεψαν σε αυτό.

Από την πλευρά του Ανθρώπινου Δυναμικού εκφράστηκε η άποψη ότι κάθε έργο δεν πρέπει να κρίνεται μόνο από τις τυχόν αδυναμίες, αλλά συνολικά από το προσδοκώμενο όφελος για την πόλη και τους πολίτες, το οποίο αναμένεται να είναι σημαντικό. Περαιτέρω η προσπάθεια περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης με ταυτόχρονη αύξηση του πρασίνου και των πεζοδρομίων είναι ζητούμενο σε όλες τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις, με παράλληλη όμως μέριμνα για περιφερειακές υποδομές στάθμευσης και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατο, πεζοπορία κλπ. όπου εντοπίζονται και οι ελλείψεις στη μελέτη και την εφαρμογή του έργου, δημιουργώντας δυσεπίλυτα προβλήματα. 
 Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι πριν από την έναρξη εκτέλεσης του έργου, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως είχε προαναγγείλει και δεσμευτεί και η Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό το ΑΝΔΥ προέτρεψε για την άμεση κατάθεση αιτήματος για αλλαγή χρήσης του οικοπέδου που επιλέχθηκε αυθαίρετα από το Δήμο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στάθμευσης των πολιτών, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος και να ξεκολλήσει το έργο. Επίσης αναφέρθηκαν τα θέματα της έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης, της ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου και της τοποθέτησης 2000 και πλέον κολώνων επί του πεζοδρομίου για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης.

Το Ανθρώπινο Δυναμικό επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί συνολικά για το έργο και να αναδείξει σημαντικές παραμέτρους του με δημόσια παρέμβασή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο