Ενημέρωση για την σύσταση Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ)

Η Πρωτοβουλία Σύστασης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης(ΚοιΣΠΕ) στον τομέα ψυχικής υγείας (ΤοΨΥ) Ημαθίας έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ενημερωτική συνάντηση, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 11:00πμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας ενός ΚοιΣΠΕ.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι μία ομάδα επαγγελματιών υγείας της περιοχής μας αποτελούμενη και από στελέχη με προηγούμενη εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας αποφάσισε να κινηθεί από κοινού με λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κατεύθυνση πρωτοβουλίας για τη σύσταση ΚοιΣΠΕ στην Ημαθία. Με την ενέργεια αυτή προσδοκούμε να δημιουργηθεί και στην Ημαθία ένας φορέας μέσω του οποίου άτομα με ψυχικές παθήσεις θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Η οργάνωση και λειτουργία των ΚοιΣΠΕ προβλέπεται στον Ν.2716/1999 σχετικό με την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Οι ΚοιΣΠΕ είναι παραγωγικές και εμπορικές μονάδες ενώ επίσης αποτελούν και μονάδες ψυχικής υγείας που αποβλέπουν στην κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Με το πέρας της ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες της πρωτοβουλίας θα συστήσουν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΚοιΣΠΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο