Βέροια: Σειρήνες... πολέμου λόγω της πορείας αναρχικών το Σάββατο 23/2

Με προετοιμασίες σαν να επρόκειτο να ηχήσουν "σειρήνες πολέμου" αύριο Σάββατο (23/2) θα είναι η Βέροια, εξαιτίας της πανελλαδικής συγκέντρωσης - πορείας αναρχικών, ως ένδειξη συμπαράστασης στους 4 συλληφθέντες για την ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.


afisa poria anarxikoi Η αφίσα που καλεί στην πορεία αλληλεγγύης της Βέροιας

Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Μακεδονίας θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε διάφορα σημεία της πόλης, με επίκεντρο την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, στην είσοδο της Βέροιας, ενώ ισχυρή αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στον τόπο συγκέντρωσης των αναρχικών, στην πλατεία Ωρολογίου, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του kathemera.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που θα βρίσκονται στην έδρα της Α.Δ. Ημαθίας, δεν θα επιτρέψουν τους συμμετέχοντες στην πορεία να πλησιάσουν στο κτίριο, στήνοντας οδοφράγματα, αλλά δημιουργώντας και ανθρώπινο τείχος.

Επίσης, ανεπίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν θα δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια, καθώς τα μέτρα που θα ληφθούν πρόκειται να είναι δρακόντεια και η δύναμη των αστυνομικών πολύ μεγάλη.
Μεγάλη όμως αναμένεται να είναι και η συμμετοχή των αναρχικών, οι οποίοι μισθώνουν λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας...

Τραβούν χειρόφρενο τα Αστικά δια τον φόβο επεισοδίων

Εν τω μεταξύ, τα Αστικά Λεωφορεία της Βέροιας, με ανακοίνωσή τους, ενημέρωσαν πως το Σάββατο δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, καθώς η Διοίκηση εκφράζει φόβους για την ασφάλεια των οδηγών, επιβατών και οχημάτων, λόγω της πορείας.

Ντουντούκα καλούσε τον κόσμο να μείνει σπίτι

Αίσθηση προκαλεί και η πληροφορία ότι την Πέμπτη, όχημα με μικροφωνική εγκατάσταση καλούσε τους πολίτες να μείνουν στα... σπίτια τους το πρωί του Σαββάτου!
Ως γεγονός είναι διασταυρωμένο, ωστόσο δεν έχουμε πληροφόρηση αν επρόκειτο για πρωτοβουλία ιδιωτών ή κάποιου φορέα.

Έρημοι δρόμοι, φόβος για εικόνες "Συντάγματος" στη Βέροια

Όπως όλα δείχνουν, αν κρίνει κανείς από τα σχόλια στην κοινωνία της Βέροιας, το μεσημέρι του Σαββάτου η Βέροια θα παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη εικόνα... Λιγότερη κίνηση, λιγότερα παρκαρισμένα οχήματα στο κέντρο και στην οδό Πιερίων, λιγότεροι πεζοί στο κέντρο...

Αυτά λένε οι ενδείξεις και οι... προγνώσεις. Αν τελικά επαληθευτούν τα παραπάνω ή αν αποδειχτεί πως ήταν υπερβολική η αντίδραση και ο φόβος της τοπικής κοινωνίας, θα φανεί εκ του αποτελέσματος!
***

Όπως και να έχει, η ομάδα του kathemera.gr, πάντα με την υπογραφή και του InVeria.gr, θα βρίσκεται στον παλμό των εξελίξεων από την πρώτη στιγμή, με ενημέρωση λεπτό προς λεπτό για κάθε σχετική πληροφορία, με φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και ζωντανή μετάδοση (live stream) από την πλατεία Ωρολογίου.

Μείνετε συντονισμένοι και πληροφορηθείτε άμεσα και έγκυρα για το κλίμα και τις εξελίξεις της "πορείας αλληλεγγύης" προς τους 4 της ληστείας στον Βελβεντό, οι 3 από τους οποίους συνελήφθησαν στη Βέροια, που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (23/2/2013) στη Βέροια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο