Ανίκανη η Δημοτική Αρχή της Βέροιας να αντιμετωπίσει τα αδέσποτα

adespota veria 2013
Ό,τι και να πει κανείς πλέον για το θέμα με τα αδέσποτα στο κέντρο της Βέροιας, είναι πολύ λίγο... Ανίκανη κοιτά και... χάσκει η Δημοτική Αρχή, αναποτελεσματικός ο νέος υπεύθυνος για εποπτεία του "Γραφείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων", Θεόφιλος Κορωνάς, συνεχιστής της - εκ του αποτελέσματος - ανίκανης να δώσει λύση στο πρόβλημα Βέτας Αρχοντάκη.


Πόσες φόρες γράψαμε για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ηλικιωμένους μέχρι παιδιά; Πόσες μαρτυρίες, πόσες καταγγελίες, πόσες μηνύσεις; Τι αποτέλεσμα είχε αυτό κυρία Δήμαρχε της Βέροιας; Τι θα γίνει με τα αδέσποτα κύριε αντιδήμαρχε Θεόφιλε Κορωνά, αρμόδιε για τα αδέσποτα;

Ούτε τους ανθρώπους προστατεύετε, ούτε τα αδέσποτα ζώα!

Έχετε αποδείξει πως είστε λίγοι για να αντιμετωπίσετε δραστικά το πρόβλημα. Αλλά αυτή η "ολιγότητα" δεν σας δικαιολογεί.
Μόνο στον σχετικά νέο στα καθήκοντά του, Θεόφιλο Κορωνά, μπορούμε να δείξουμε λίγη ανοχή, αλλά - όπως και να έχει - αυτός είναι ο βασικός υπαίτιος για ό,τι προκύπτει από την ημέρα της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του στον τομέα των αδέσποτων.

Διάβασα στο site του Μ. Μελιόπουλου (laikoyra.gr) για ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σκύλων, σε μαθητές! Ακούτε; Σε μαθητές!

Αλλά και εγώ ο ίδιος, κάθε απόγευμα, στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων Βέροιας μετράω καθημερινά 6-8 αδέσποτα (η φωτογραφία είναι από το σημείο), που παίρνουν από πίσω οχήματα και πεζούς, γαβγίζοντας. Μάλιστα, εκεί πριν 3 χρόνια, μια ηλικιωμένη που πήγαινε στην εκκλησία, τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, όταν τρομοκρατήθηκε στην θέα πολλών μαινόμενων σκύλων να έρχονται κατά πάνω της.

Σήμερα μάλιστα, μία κυρία παρακάλεσε εμένα τον ίδιο να την συνοδεύσω μέχρι το όχημά της, καθώς προσπάθησε να διέλθει από το σημείο και της είχαν στήσει... καρτέρι τα σκυλιά.

Ναι, σεβόμαστε την ζωή κάθε ζωντανού.
Ναι, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα με την πληρότητα και τα προβλήματα στο δημοτικό κυνοκομείο.
Ναι, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες για στείρωση.

Αλλά, με το πρόβλημα να υφίσταται τόσα χρόνια και, ειδικά τελευταία, να διογκώνεται συνεχώς, καμία δικαιολογία δεν απαλλάσσει των ευθυνών του κανέναν.

Σε τελική ανάλυση, αν είναι τόσο δύσκολο να το αντιμετωπίσουν ή νοιώθουν ανίκανοι να ανταποκριθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την πόλη της Βέροιας, τι να περιμένουμε για μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα;

Μήπως ο δρόμος της παραίτησης των υπευθύνων, με την ελπίδα να αναλάβουν κάποιοι ικανότεροι, θα ήταν το πρέπον;

Του Νίκου Βουδούρη

(* Τα επώνυμα άρθρα, όπως το συγκεκριμένο, εκφράζουν μόνο τον συντάκτη τους, ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος για τυχόν προσφυγή στην δικαιοσύνη)

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Όταν φτάνουν οι δημοσιογράφοι να βάζουν κάτω από το κείμενο τους - που αναδεικνύει προβλήματα της πόλης - αστεράκι όπως στο παραπάνω σημαίνει ότι αυτοί (βλέπε δήμος και δήμαρχος) που πρέπει να ακούσουν το πρόβλημα και να δώσουν λύση αντί να το κάνουν στρέφονται δικαστικά εναντίον αυτών που το υποδεικνύουν.

    Βέβαια εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με καφετέριες για να δώσουν και άλλες άδειες σε χρόνο μηδέν (με όλα τα συνεπακόλουθα για τους κατοίκους) αλλά με θέματα ποιότητας ζωής στην πόλη στα οποία βαθμολογούνται με μηδέν χρόνια τώρα.

    Ζήτω οι καρέκλες. Μην τις πάρει κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν τον κορωνά ήθελα να ξέρω, τον περιφέρουν απο δω κι απο κει ως τι? τίποτ δεν κάνει έτσι κι αλλίως. Η ενασχοληση με τα κοινά είναι δημόσιο λειτούργημα, οχι μεροκάματο. Δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος για να κάθεσαι και να κοιτάς άπραγος. Αφού δεν μπορείς φύγε. Αλλά και τι άλλο να κάνεις? κάτσε εκεί λοιπόν να παίρνεις ένα μισθό τουλάχιστον και όσο πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο