Ευρεία σύσκεψη για τον έλεγχο του παραεμπορίου στην αντιπεριφέρεια

antiper_paraempprio
Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και του ανταγωνισμού δια των συνεχών ελέγχων του παραεμπορίου, που ενισχύεται και αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις στις αγορές της Ημαθίας, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στερεί σημαντικούς πόρους από τη νόμιμη αγορά αλλά και το ελληνικό δημόσιο, ενισχύοντας την αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας. Ακολούθως δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο της νέας δομής διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συστήνεται συντονιστικό κέντρο για την πάταξη του παραεμπορίου, με συντονισμό των ελέγχων μέσω μικτών κλιμακίων, αντίστοιχη οργάνωση στην έκδοση αδειών και των θέσεων, αλλά και κατάρτιση μητρώου μελών, η εκπαίδευση των μελών των οποίων θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως υπεύθυνος Βιομηχανίας, Ανάπτυξης και Εμπορίου της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ο κ. Καραπαναγιωτίδης έκανε λόγο για κοινή πολιτική σε επίπεδο έξι Περιφερειακών Ενοτήτων για το θέμα. Για τον σκοπό αυτό στάλθηκε έγγραφο με σχετικές εντολές για κοινή πολιτική και αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας στους έξι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Νάουσας Παύλος Αδαμίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Πατσιαβούρας, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας Θωμάς Ζιώγας, στελέχη των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, στελέχη του Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Ημαθίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο