Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας: "Να αποδοθεί ο περίβολος του Αγ.Αντωνίουστους δημότες της Βέροιας"

ieros_naos_agiΤο Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας μέσα από την ανακοίνωση του ζητά από το Δήμο Βέροιας να αποδόσει τον χώρο γύρω από την εκκλησία του Αγ, Αντωνίου στους Βέροιώτες και τις Βεροιώτισσες. Για την ακρίβεια το Ανθρωπινο Δυναμικό αναφέρει:

Τα έργα της αστικής ανάπλασης ανέδειξαν μείζονα ζητήματα χρήσης κοινόχρηστων χρόνων, που επί δεκαετίες οι δημότες της Βέροιας αγνοούσαμε.

Είναι δεδομένο ότι ανάγκες και συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών διαμόρφωσαν καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να γίνονται ανεκτές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χρήση κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης που ασφυκτιά από την πυκνή δόμηση και την τσιμεντοποίηση.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ 182/1987 που αφορά την έγκριση τμήματος της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Βέροιας, το Οικοδομικό Τετράγωνο με αριθμό 157 όπου είναι χτισμένος ο Ναός του Αγίου Αντωνίου αποτελεί πλατεία, δηλαδή κοινόχρηστο χώρο.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα της ανάπλασης της κοινόχρηστης αυτής πλατείας από το Δήμο Βέροιας και αναμένουμε και την ολοκλήρωσή της με τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια) για να αποτελέσει χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης για όλους τους δημότες και τα παιδιά.

Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η απομάκρυνση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων και των κλειδαριών στις δύο εισόδους πρόσβασης των δημοτών, με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, με άμεση παράδοση των κλειδιών από πλευράς του υπεύθυνου του Ναού, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να καταλαμβάνει αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο, για οποιονδήποτε λόγο, με το οποιοδήποτε πρόσχημα ή «σχήμα».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Χατζηνικολάου Δημήτριος2/3/13, 5:26 μ.μ.

    Αὐτὰ νὰ τὰ πῇ τὸ Ἀπάνθρωπο Δυναμικὸ ἂν ἐπιτρέψῃ ὁ Θεός καὶ γίνουμε Βόρειος Κορέα. Τώρα εἴμαστε Ὀρθόδοξος Ἑλλάς. Ἡ Ἐκκλησία δὲν εἶναι «ΚΑΝΕΝΑΣ» οὔτε ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ἰδιώτης. Ἂν δέν τοὺς ἀρέσῃ τοὺς κυρίους, νὰ φύγουν ἀπὸ τὴν πόλι καὶ ἀπὸ τὴν χώρα μας.

    Ὑπάρχει ἐν τοῖς πράγμασι δουλεία γιὰ τὶς ἀνάγκες τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ νὰ ἔχῃ τὸ προαύλιο ὑπὸ τὸν ἔλεγχό του. Ἐκκλησία σημαίνει συνέλευσι τοῦ λαοῦ, κοινόχρηστος εἶναι ὁ χῶρος καὶ ἂς κλειδώνεται τὰ βράδυα. Ἂν ἤθελαν καὶ παγκάκια οἱ σχεδιάσαντες τὴν ἀστικὴ ἀνάπλασι, ἂς προσέθεταν, κανένας δέν θὰ τοὺς ἐμπόδιζε. Θὰ κάθονταν πειὸ ἀξιοπρεπῶς καὶ οἱ πτωχοὶ συνάνθρωποί μας, οἱ ὁποῖοι πλήθυναν καὶ περιμένουν γιὰ τὸ συσσίτιο τῆς ἐνορίας καθήμενοι στὰ πεζούλια - αὐτὰ κάνει πὼς δὲν τὰ βλέπει τὸ πολύξερο Δυναμικό._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο