Ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας επισκέφθηκετη Βέροια

DSCF6078Με αφορμή το 5ο Προσυνέδριο Πληροφορικής Ημαθίας, την Τετάρτη 6-2-2013, ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος επισκέφτηκε τη Βέροια.

Αφού χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών του Προσυνεδρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μετέβη στο ΚΕΔΔΥ Ημαθίας. Εκεί επισκέφτηκε τους χώρους εργασίας και ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ κ. Ειρήνη Αναγνώστου για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΚΕΔΔΥ και γενικότερα στην Ειδική Αγωγή στο Νομό Ημαθίας.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Διευθυντής επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Ευθύμιος Φλιτούρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σύργιαννη Μαρία, κ. Αραμπατζή Χριστίνα, κ. Πούλος Γεώργιος, κ. Πιπιλιαγκοπούλου Ανδριάνα και κ. Μπουζιώτας Κωνσταντίνος, η Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας κ. Στυλιανού Πασχαλίνα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Θεμάτων της Δ/νσης κ. Κουτρή Κατερίνα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στη διοίκηση της Εκπ/σης, στο έργο των Σχολικών Συμβούλων και στη συνεργασία με τους γονείς και τους φορείς.

DSCF6123Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, όπου συμμετείχαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Κουτσουπιάς Φώτης, κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, κ. Σταγιόπουλος Πέτρος, κ. Τύμπα Ευαγγελία και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Έφη Γώτη. Συμμετείχαν επίσης οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Θεμάτων της Δ/νσης κ. Κ. Πανταζή και κ. Ν. Παράσχος αντίστοιχα, ο αναπληρωτής του Δ/ντή Εκπ/σης κ. Ζιάκας Κων/νος και ο τέως Δ/ντής Εκπ/σης κ. Χαλκίδης Ισαάκ. Στη σύσκεψη ο κ. Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον κ. Περιφερειακό Δ/ντή για την κατάσταση των σχολείων του Νομού και για τις δράσεις που υλοποιεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Τέθηκε επίσης το ζήτημα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής αναφέρθηκε στις ανάγκες που γεννάει η κρίση και στην εγρήγορση και τη συνεργασία που απαιτείται από την πλευρά των στελεχών της Εκπαίδευσης.

Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης φρόντισε ώστε να παρευρίσκεται στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή και η Γενική Διευθύντρια Διοικητικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπόλα Πόπη, καθώς και η συνεργάτιδά της, υπεύθυνη οικονομικού της Περιφέρειας, κ. Αηδίνη Μαρία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιοτήτων της Αντιπεριφέρειας σε σχέση με την Εκπαίδευση και τις κτιριακές υποδομές.

DSCF6092
Στη συνέχεια, στο Μουσείο Εκπαίδευσης Βέροιας, τον κ. Καρατάσιο υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Εκ των βασικών πρωτεργατών και υποστηρικτών της προσπάθειας για την ίδρυση του Μουσείου Εκπαίδευσης ο κ. Καρατάσιος ευχαρίστησε τον κ. Μαυροκεφαλίδη για την προσωπική φροντίδα που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια για το Μουσείο και αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο του μεγάλου αείμνηστου δασκάλου Χρίστου Τσολάκη. Ο κ. Περιφερειακός Δ/ντής υποσχέθηκε να εντάξει το Μουσείο Εκπαίδευσης, λειτουργικά και θεσμικά, στα Προγράμματα Μουσειακής Αγωγής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πράγμα που θα αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα. Ο κ. Καρατάσος, αφού περιηγήθηκε σε όλες τις νέες συλλογές που προστέθηκαν στην αρχική συλλογή του Χ. Τσολάκη, έδωσε απάντηση στις φήμες περί μετακίνησης του Μουσείου, λέγοντας ότι ο φυσικός του χώρος είναι στη Βέροια, εκεί που ήδη στήθηκε και λειτούργησε από τον Χρίστο Τσολάκη.


Τέλος, ο Περιφερειακός Δ/ντής θέλοντας να γνωρίσει από κοντά τη λειτουργία της Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Βέροια, επισκέφθηκε το Σ.Ε.Κ. και ξεναγήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις των εργαστηρίων Νοσηλευτικής και Οχημάτων από τον Δ/ντή κ. Παναγιωτίδη Αριστείδη. Ο Περιφερειακός Δ/ντής αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει για την Τεχνική Εκπαίδευση, καθώς και στο ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα το Υπουργείο για την αναβάθμισή της. Υποσχέθηκε και νέα συνάντηση στο συγκρότημα της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στην οποία θα κληθούν όλοι όσοι την υπηρετούν, ώστε να ακουστούν διεξοδικά τα προβλήματά της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο